Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CSM București și-a aflat adversara din sferturile de finală ale Ligii Campionilor!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/03/2023 la 17:00 GMT+3

Echipa daneză Team Esbjerg a trecut printr-o dublă victorie de franțuzoaicele de la Brest Bretagne, 28-25 și 27-24. Esbjerg e pe locul 2 în Danemarca și a pierdut în România cu campioana Rapid, în faza grupelor, 32-34, meci disputat la Mioveni

CSM București

Credit imagine: facebook

Articol scris de Marian Ursescu
CSM București va întâlni în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pe Team Esbjerg, vicecampioana Danemarcei, echipa care o are în componență pe handbalista considerată cea mai bună din lume la ora actuală, norvegianca Henni Reistad.
Team Esbjerg a trecut în optmilie de finală de vicecampioana Franței, Brest Bretagne. După 28-25 în deplasare, echipa antrenată de Jesper Jensen a învins și pe teren propriu, tot la trei goluri diferență, 27-24. O dublă manșă în care danezele au fost tot timpul în control în privința calificării.

Norvegiencele fac legea

Team Esbjerg este o echipă daneză, dar jucătoarele din Norvegia formează coloana vertebrală a formației. De la Henni Reistad, continuând cu Kristine Breistol, Vilde Ingstad, Marit Jacobsen, Nora Mork. Mai sunt în lot Sanna Solberg și Marit Frafjord, dar acestea sunt accidentate.
Pivotul Vilde Ingstad a semnat cu CSM București și va juca din vară la echipa din Capitală. Nora Mork a trecut și ea pe la București, dar s-a accidentat după primul meci oficial și apoi a plecat. Un alt pivot, Marit Frafjord a trecut și ea pe la București.
CSM București și Team Esbjerg s-au mai întâlnit în Liga Campionilor. Chiar în sferturile de finală ale sezonului trecut, danezele au trecut de CSM și s-au calificat în Final 4. A fost 21-22 la București și 29-29 în Danemarca! În sezonul 2020/2021, CSM a câștigat ambele partide în faza grupelor: 28-26 și 30-29. Apoi, în 2019/2020, victoriile s-au împărțit: 25-21 Esbjerg și 24-22 CSM București.
CITEȘTE ȘI:

Primul meci e în Danemarca

Dubla dintre Team Esbjerg și CSM București se va juca pe 29/30 aprilie, respectiv 6/7 mai. Prima manșă se joacă în Danemarca.
Esbjerg a jucat în faza grupelor cu Rapid, campioana României reușind să câștige la Mioveni cu 34-32. Danezele și-au luat revanșa pe teren propriu, 35-30.
Sezonul trecut, Team Esbjerg s-a calificat pentru prima dată în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta, dar a terminat doar pe locul 4.

Se știu trei meciuri din sferturi

Se cunosc deja trei partide din sferturile de finală ale Ligii, în actualul sezon. Pe lângă Team Esbjerg-CSM București, se vor mai juca FTC Budapesta-Metz Handball și Odense Handbold-Gyor. Campioana Europei, Vipers Kristiansand își așteaptă și ea adversara. Aceasta se va decide după dubla Rapid-Krim Ljubljana, care se joacă în această după-amiază.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo