Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo-Kiel 28-41 | Echipa lui Xavi Pascual nu a avut replică în fața cvadruplei campioane a Europei

Nicu Savin

Actualizat 22/03/2023 la 22:31 GMT+2

Dinamo a pierdut acasă contra lui THW Kiel manșa tur a optimilor de finală din Champions League, scor 28-41. În aceste condiții, calificarea e practic decisă, iar nemții se pot gândi la super-duelul cu PSG pentru accederea în Final 4.

Xavi Pasqual, antrenorul lui Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Dinamo a făcut un sezon bun în Champions League, dar aventura "dulăilor" este aproape de a se termina. Echipa lui Xavi Pasqual a terminat pe locul 5 grupa din care a făcut parte și în optimi i-a ieșit în cale THW Kiel, una dintre cele mai titrate echipe din handbalul european.
Diferența de valoare s-a văzut cu vârf și îndesat în prima manșă, Dinamo pierzând categoric partida de acasă. După un început echilibrat (5-5), nemții s-au desprins la 8-5 și de atunci diferența a tot crescut. La pauză a fost 19-11 pentru Kiel, care a jucat un handbal de clasă, cel puțin în plan ofensiv.

Dinamo - THW Kiel | Campiona României, ca și eliminată din Champions League

Cvadrupla campioană a Europei (ultima dată în 2020) nu a redus din turație nici în partea secundă și scorul a luat proporții. Deși a avut sprijinul necondiționat al suporterilor prezenți în Polivalentă, Dinamo s-a prăbușit și în final a pierdut cu 28-41.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Ante Kuduz și Stanislav Kasparek (Dinamo), respectiv Sander Sagosen, Eric Johansson și Miha Zarabec, fiecare cu câte 6 reușite. Diferența a fost uriașă la nivelul portarilor. Saeid Heidaridad a parat doar 3 din cele 24 de șuturi pe poartă (12.5%), în timp ce Khalifa Ghedbane a avut o singură intervenție salvatoare din 20 de șuturi (5%). În schimb, la nemți, Tomas Mrkva a terminat partida cu un procentaj de 32% al mingilor apărate (8 din 25), iar Niklas Landin a parat și el 4 din 14 aruncări (28,25%).
Returul va avea loc în Germania, joia viitoare, de la ora 19:45, dar e clar că meciul va fi doar unul de orgoliu și Kiel se gândește deja la meciurile din sferturi cu PSG, în care miza va fi accederea în Final 4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo