Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kim Rasmussen, în culmea fericirii după calificarea Rapidului în sferturile Ligii Campionilor

Dani Morar

Publicat 26/03/2023 la 19:53 GMT+3

Rapid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, după ce a făcut o remontada istorică în fața fetelor de la Krim. Kim Rasmussen, antrenorul giuleștencelor, a fost profund impresionat de atmosfera din tribune și le-a mulțumit suporterilor și jucătoarelor pentru performanța istorică.

Kim Rasmussen

Credit imagine: Getty Images

Rapid a obținut o calificare istorică în sferturile Ligii Campionilor, după o remontada de vis în fața lui Krim Ljubljana. Giuleștencele au pierdut în tur, scor 24-29, dar au câștigat cu un gol mai mult acasă, 30-24, și s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor, unde vor da peste Vipers.
Kim Rasmussen, antrenorul danez al Rapidului, spune că această performanță nu ar fi putut fi obținută fără aportul fanilor, care au susținut echipa pe toată durata partidei. Acesta le-a mulțumit suporterilor și le-a transmis jucătoarelor că este mândru de ele, gândindu-se deja la următoarele partide.
"Atmosfera a fost grozavă, e frumos să revenim aici. Ne-au împins de la spate, dar trebuie să le ofer credit jucătoarelor. Cu ce energie și mentalitate au jucat... În final, sunt fericit că am reușit, pentru că cred că am meritat victoria astăzi.
Cu o săptămână înainte de meciul tur cu Krim, am avut accidentări, meci la Zalău. Săptămâna aceasta am avut toate jucătoarele la dispoziție, așa că am tras și mai mult. Ca antrenor, ăsta e lucrul pe care îl vrei.
Sunt mândru și fericit pentru ele, pentru staff și pentru toată lumea. Ne vom hrăni cu această energie, cu asemenea atitudine vrem să jucăm mereu. Avem un meci în campionat și apoi ne vom pregăti pentru Vipers", a declarat Rasmussen, la Digi Sport.
Citește și:

Rapid visează la Final Four

Denisa Șandru, una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, a lăudat și ea atmosfera creată de suporterii Rapidului, care au pus o presiune uriașă pe adversare. Această visează să treacă de Vipers și să se califice în Final Four, acolo unde crede că se poate întâmpla orice.
"Este un rezultat uriaș, am scris istorie pentru acest club, am avut o prestație bună. E adevărat că a fost un iad pentru ele, suporterii au pus multă presiune pe adversarele noastre. Le mulțumim pentru sprijin și suntem fericite că i-am făcut și pe ei fericiți.
Pentru orice echipă e greu să joace la noi acasă. Suntem acasă și trebuie să demonstrăm lucrul ăsta. Suporterii au fost alături de noi non-stop. Le datorăm și lor această victorie.
Ambele faze au funcționat foarte bune. Era important să facem o treabă bună în apărare. Aveam de recuperat cinci goluri, numai prin apărare și goluri ușoare puteam face asta. Mă bucur că am corectat ce nu a mers la Krim și, aici, împreună cu suporterii, am dovedit că suntem bune.
Finish-ul este ’Final Four’, acolo se poate întâmpla orice. Vom întâlni o echipă foarte puternică. Nu le va fi nici lor ușor. Ne dorim să ne bucurăm de rezultatul acesta, cu siguranță ne vom pregăti pentru cele două meciuri cu Vipers. Nu ne-am propus un final, vrem să mergem cât mai departe", a spus Denisa Șandru la finalul partidei, pentru sursa citată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo