Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Narcisa Lecușanu, despre șansele celor 2 echipe din handbalul feminin românesc în Liga Campionilor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/02/2023 la 16:21 GMT+2

Campioana și vicecampioana din Liga Florilor, Rapid București, respectiv CSM București, își continuă parcursul în Liga Campionilor după ce au trecut de faza grupelor, iar fosta handbalistă Narcisa Lecușanu a analizat șansele celor două reprezentante ale handbalului feminin românesc să aibă un parcurs cât mai bun în competiție.

Narcisa Lecușanu. Sursă: playsport.ro

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Chiar la debutul în EHF Champions League, Rapid a făcut o figură frumoasă și a demonstrat că a meritat titlul în România la capătul sezonului precedent, pentru că a ținut steagul sus în grupa B, terminând pe locul 4 din 8, cu 20 de puncte în 14 meciuri. Astfel, echipa alb-vișinie a avansat în fazele superioare, urmând să se lupte pentru un loc în sferturi cu Krim Ljubljana, echipă care a terminat pe 5 în cealaltă grupă.
De asemenea, CSM București, deținătoare a unui Wild Card de participare, a terminat grupa A pe locul secund, cu 22 de puncte, ceea ce le-a asigurat prezența directă în faza sferturilor de finală ale competiției, un pas mai aproape către Final Four.
Evoluțiile celor două reprezentante ale handbalului românesc au fost apreciate de fanii din țara noastră, însă o fostă jucătoare legendară trage un semnal de alarmă cu privire la nivelul de oboseală acumulat de handbalistele celor două cluburi.

Narcisa Lecușanu avertizează cu privire la oboseala jucătoarelor de la CSM

Fosta handbalistă de la Știința Bacău, Kometal Skopje (Macedonia), Borussia Dortmund (Germania), TV Lützellinden (Germania), Midtjylland (Danemarca), DH Aalborg (Danemarca) și Oltchim Râmnicu Vâlcea, a făcut o analiză a parcursului celor două echipe de handbal feminin din capitala României în Liga Campionilor și a prefațat duelurile pe care acestea urmează să le dispute în fazele eliminatorii.
Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Narcisa Lecușanu a lăudat jocul prestat de CSM București, în special în rundele inaugurale, însă a observat un oarecare regres în ultimele etape, drept pentru care "tigroaicele" au ratat câștigarea grupei după înfrângerea din ultima rundă cu Krim Ljubljana, viitoarea adversară a Rapidului.
"Au avut câteva meciuri bune și au dat senzația că au șanse mari să ajungă în Final Four și chiar să câștige trofeul, însă în ultimele două evoluții, acasă cu Brest și deplasarea de la Krim, jocul echipei a fost în regres.
Se așteaptă în continuare foarte mult de la Cristina Neagu, iar Zaadi și Omoregie nu au ajutat în exprimarea formației pe atac. Nu se mai leagă jocul în atac, echipa nu mai pare închegată, jocul cu pivotul a fost un mare minus, contează și accidentarea lui Niakate, era o soluție în plus la linia de 9 metri.
Alicia Gogîrlă ar fi trebuit forțată mai mult, să joace în campionat și să prindă minute și în Liga Campionilor. Trebuia să i se dea mai multă încredere. Jocul CSM-ului suferă fără jucătoare de mână stângă în inter dreapta.
Tot la 9 metri putea să mai joace Ștefania Stoica, iar în pivot Andreea Ailincăi. Intervine și oboseala psihică, pentru că unele jucătoare așteaptă să fie folosite, să arate ce pot și fac doar deplasări, iar celelalte sunt stoarse", a declarat fosta internațională.
De asemenea, Narcisa Lecușanu a vorbit și despre viitoarea adversară a formației antrenate de Adi Vasile, mizând că Esbjerg va trece în optimi de franțuzoaicele de la Brest și că va da piept cu vicecampioana României pentru un loc în Final Four.
"Dubla cu Esbjerg este de care pe care. Danezele par că formează o echipă completă, formațiile se cunosc foarte bine, antrenorii se cunosc foarte bine, iar CSM -ul are timp să-și revină.
Fetele vor fi mai odihnite și mă aștept la un duel extrem de echilibrat, la fel ca și în sezonul trecut", a mai transmis Narcisa Lecușanu.
Citește și:

Narcisa Lecușanu, surprinsă plăcut de Rapid

Finalistă în Liga Campionilor în sezonul 2009/10, pe vremea când evolua la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Lecușanu a avut doar cuvinte de laudă la adresa debutantei în cea mai puternică competiție inter cluburi din handbalul feminin, Rapid București, fiind impresionată atât de jocul prestat de formația care a câștigat titlul în Liga Florilor la finalul sezonului trecut, dar și de atmosfera făcută de suporteri.
Narcisa Lecușanu consideră un avantaj faptul că CSM București a pierdut în utitmul joc al grupei și astfel Rapid va da piept cu Krim, pentru că pare a fi o adversară mai facilă decât ar fi fost o confruntare în dublă manșă cu Brest sau Bietigheim, însă dacă ajunge în sferturi, campioana României va trebui să creadă în șansa sa, chiar dacă ar Vipers ar fi favorită.
"Rapid este o surpriză frumoasă în Liga Campionilor. Venirea olandezei Estavana Polman a echilibrat echipa. Campioana a avut o grupă echilibrată, din care a scos maximum din ce ar fi putut obține.
Krim a fost mult timp o cenușăreasă a Ligii Campionilor, jucând mai slab față de cum ar fi recomandat-o palmaresul său, dar odată cu venirea antrenorului Dragan Adzici s-au schimbat obiectivele echipei și modul de exprimare, mai ales în apărare.
Krim poate să surprindă, dar Rapid are șansa sa și văd o dublă de 50/50. Dacă trece de Krim, Rapid are șansa a doua cu Vipers, dar nimic nu este imposibil.
Jucătoarele vin după multe meciuri, uneori detaliile sunt foarte importante, iar antrenorii care-și folosesc toate jucătoarele pot avea câștig de cauză", a concluzionat fosta sportivă de 46 de ani.

Programul echipelor românești în Liga Campionilor

Campioana Rapid va juca cu slovencele de la Krim Ljubljana pe 18 martie, urmând ca pe 26 martie să dispute returul la București, iar dacă va trece de această dublă, va juca în sferturi pe 29 aprilie și pe 7 mai cu Vipers Kristiansand.
CSM București își va afla viitoarea adversară pe 26 martie, dintre Esbjerg și Brest Bretagne, urmând să joace cele două manșe pe 29 aprilie, respectiv 7 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo