Marizza Faria, considerată cea mai bună jucătoare din handbalul paraguayan, se pregăteşte pentru a evolua cu naţionala sud-americană la Campionatul Mondial care va avea loc în Spania între 1 şi 19 decembrie.
Înainte de a fi prezentă la turneul final, mama a avut parte de un moment tare emoționant. A jucat în primul meci oficial alături de fiica ei, Yeruti Gimenez, în partida Unicaja Banco Gijon - BM Morvedre.
''A fost un amestec de emoţii, mai ales de fericire. Mi-a scăpat un zâmbet, îmi venea să plâng, m-am simţit super mândră şi fericită. Îmi place handbalul şi a fost uimitor să văd că fiica mea era în echipa mea. A fost coechipiera mea, dar fie că îţi place sau nu ea este fiica ta, ceea ce iubeşti cel mai mult, este un sentiment pe care doar mamele îl pot înţelege'', a declarat după meci Marizza Faria.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
ACUM 7 ORE
Fiica ei, ''Tutti'', avea doi ani când mama ei a ajuns în Spania pentru a juca la echipa Monovar Alicante şi încă de mică o însoţea la antrenamente.Marizza se bucură că fata ei îi calcă pe urme, chiar dacă se află mereu în umbra ei, şi îi doreşte să-şi croiască un drum propriu, în timp ce toată lumea susţine că este la fel de bună ca mama ei.

Marizza Faria participă la al patrulea Campionat Mondial în decembrie

Marizza a descris-o pe Tutti ca fiind o jucătoare de echipă, care se remarcă pe mai multe posturi, de la centru, la pivot şi extremă.
Pentru Marizza Faria, Mondialul din Spania va fi al patrulea din cariera ei, după cele din Franţa 2007, Serbia 2013 şi Germania 2017.
Yeruti a dezvăluit ca învaţă multe de la mama ei: ''Mă corectează ca o coechipieră, nu ca mamă, pentru că atunci când face aşa pun mai mult suflet''.
Tânăra de 16 ani evită să se caracterizeze, dar în schimb antrenoarea ei, Cristina Cabeza, o vede ca ''jucătoare de echipă, care stabileşte ritmul jocului şi ştie foarte bine ce să facă în orice moment. Mai are multe de învăţat, este o jucătoare importantă în echipa de junioare, dar încet încet va asimila totul. Este inteligentă din punct de vedere tactic şi ar trebui să fie mai relaxată când joacă la prima echipă''.
Paraguay face parte din Grupa G la Campionatul Mondial, alături de Croația, Japonia și Brazilia. Este pe o jumătate diferită de tablou cu România. Tricolorele vor juca în Grupa C, cu Iran, Kazakhstan și Norvegia. Primul meci al primei reprezentative va fi pe 3 decembrie, la Castellon.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
ACUM 10 ORE
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
ACUM 13 ORE