Yuliya Dumanska, portarul naționalei feminine de handbal, este cu sufletul la gură în aceste zile. Sportiva este de origine ucraineană, iar familia ei este azi în țara invadată de Rusia.
Yuliya a cerut, într-un mesaj postat pe Instagram, oprirea războiului din ţara Ucraina.
''Ucraina trece printr-o perioadă groaznică ... Am vorbit cu cei de acasă și toată lumea e speriată. Îmi doresc și sper că problemele se vor rezolva cât mai repede. Vreau ca aceste lucruri să se încheie cât mai repede, cu pierderi cât mai mici, de orice fel. Părinții mei și familia mea sunt acolo și vreau să știe că le sunt alături ... Vrem pace. Războiul înseamnă durere pentru toată lumea. Războiul nu este o soluţie. Fiţi alături de Ucraina! Rugaţi-vă pentru Ucraina'', a scris Dumanska în reţeaua de socializare.
Handbal
Laudatio pentru "Pitica Atomică" a handbalului! Valentina Elisei Ardean, la momentul retragerii
IERI LA 08:37

Yuliya Dumanska reprezintă România la handbal din 2016

Yuliya Dumanska a fost naturalizată în 2016, an de când reprezintă România în întrecerile internaționale. Ea a câștigat medalia de bronz la Mondialul de tineret din 2016. Iar din acel an a fost prezentă cu naționala României la aproape toate turnele finale de seniori
Portarul joacă în prezent la echipa croată Podravka Koprivnica, dar va reveni din vară în România, după ce a semnat de curând cu Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.
Lumea sportului mondial trimit mesaje de susținere pentru poporul din Ucraina, invadat azi de Rusia.
Barcelona și Napoli au intrat pe teren, în disputa de aseară din Europa League, câștigată de catalani cu 4-2, cu un banner pe care scria "opriți războiul". Ambele formații au ales să ridice acest mesaj pentru a-și arăta opoziția față de invazia Rusiei în Ucraina.
Nu a fost un caz izolat, întreaga lume a fotbalului este alături de greu încercații ucraineni.
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
27/05/2022 LA 07:02
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
26/05/2022 LA 18:50