Minaur Baia Mare s-a calificat de curând pentru al doilea an consecutiv în turul Final Four al European Handball League la feminin. Dar pe măsură ce echipa a avansat în întrecerea europeană, pe plan intern au apărut periodic informații că mai multe jucătoare vor părăsit echipa în vară, în frunte cu cele mai importante două componente, Cristina Laslo și Jelena Lavko.
Vicecampioana României a venit cu clarificări în privința viitorului sezon. A confirmat că se va despărți de șapte jucătoare la sfârșitul acestui sezon: Cristina Laslo, Jelena Lavko, Karoline Helena de Souza, Alexandra Severin, Yaroslava Burlachenko, Angela Cioca și Asuka Fujita. În schimb, vor sosi alte opt handbaliste.
"Conducerea CS Minaur Baia Mare s-a mișcat rapid pe piața transferurilor, după ce se știa că mai multe jucătoare de la echipa feminină au semnat contracte cu alte grupări. Astfel, CS Minaur a semnat înțelegeri cu opt jucătoare, șase din străinătate și două din România. Vă vom prezenta în fiecare zi câte o jucătoare din cele șase străine, urmând ca la finalul sezonului să le prezentăm și pe cele două românce (cerere expresă a jucătoarelor). ", a anunțat Minaur pe pagina oficială.
Handbal
Schimb de jucătoare între CSM București și Gyor!
IERI LA 09:17

Clubul și-a oficializat deja primele două achiziții, pe Aleksandra Vukajlovic și Gabriela Gudelj

Aleksandra Vukajlovic (24 ani, Serbia) joacă pe postul de centru. Echipele de seniori la care a evoluat: ŽORK Jagodina (2016), Békéscsabai ENKSE (2016-2020), Debrecen VSC (2020-2021), iar sezonul 2021-2022 a jucat pentru Érd HC (unde a fost împrumutată de Debrecen). La Erd este în acest moment a doua marcatoare a echipei.Este componentă a echipei naționale a Serbiei, pentru care a jucat 14 meciuri și a marcat de 28 de ori. La ediția din 2021 a Campionatului Mondial, Aleksandra a marcat 4 goluri pentru echipa Serbiei. Ea a evoluat și la turneul final al Campionatului European din 2018.
Gabriela Gudelj (24 ani, Croația) joacă pe postul de inter dreapta. A început handbalul la Split, apoi și-a continuat activitatea la Lokomotiva Zagreb. A plecat apoi în Norvegia, unde a jucat trei sezoane la două cluburi, Gjovik și Byasen Handball. Acum două sezoane s-a întors în Croația la Zrinski, iar mai apoi a semnat pentru Podravka Vegeta, unde a fost colegă cu Yulia Dumanska și Bianca Bazaliu. Pentru Podravka a evoluat și în grupele Ligii Campionilor, marcând două goluri. Gabriela Gudelj a făcut parte din echipa de handbal feminin a Croației în calificările la Campionatul European din octombrie anul trecut și a participat și la Campionatul Mondial din Spania.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
22/05/2022 LA 15:36
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
21/05/2022 LA 16:55