De MARIAN URSESCU
La adăpostul victoriei la 8 goluri diferență, din tur, 40-32, Minaur Baia Mare a început mult prea pasivă întâlnirea retur, de la Stavanger. Norvegiencele au profitat din plin de suficiența oaspetelor și au început să recupereze din marja ce părea enormă la începutul partidei.
Fetele de la Minaur nu-și puteau reveni, spre disperarea antrenorului Raul Fotonea. Au comis o grămadă de greșeli și au ratat exasperant. Sola, locul 3 în campionatul Norvegiei, a prins curaj. A marcat 16 goluri din 18 aruncări în prima parte și a intrat cu un avantaj confortabil: 16-10. Nordicele mai aveau de recuperat doar două goluri în partea secundă.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09

O altă echipă, o calificare liniștită

Numai că la pauză, băimărencele s-au trezit din șoc. O altă echipă a intrat parcă pe teren! De la 10-16, Minaur a egalat la 17 și a luat chiar conducerea cu 18-17! Iaroslava Burlacenko, Jelena Lavko, Cristina Laslo, Ana Maria Tănasie, Asuka Fujita, dar și portarul Cristina Enache au jucat aproape fără greșeală în partea secundă. Cei 2.500 de spectatori din tribune au fost aduși la tăcere, favoritele obținând doar un rezultat de egalitate la final, 29-29.
Minaur se calificăîn Final Four-ul EHF European League, alături de echipele daneze Ikast Herning, Viborg HK și de nemțoaicele de la Bietigheim. Este al doilea turneu final consecutiv pentru Minaur, care sezonul trecut a terminat competiția pe locul 3, după Nantes (câștigătoarea trofeului) și Siofok (finalista), dar în fața celor de la Ikast.

14/15 mai, locație necunoscută

Final Four-ul EHF European League se va disputa pe 14-15 mai într-o locație care va fi stabilită de Federația Europeană de Handbal. Oricare dintre cele patru echipe calificate își poate depune dosarul de organizare. Baia Mare a obținut acest drept în 2021. Echipele daneze ar putea organiza împreună acest Final 4.
Până atunci, marți, 5 aprilie, la sediul EHF, de la Viena, va avea loc tragerea la sorți a semifinalelor. Minaur e considerată de book-makeri ca având ultima șansă la câștigarea trofeului. Liderul din Bundesliga, Bietigheim, care a învins Minaur de două ori în faza grupelor, e marea favorită, urmată de cele două echipe daneze.
Ikast a mai câștigat trofeul de două ori (2002, 2011), iar Viborg în trei rânduri: (1994, 1999, 2004). Bietigheim a fost finalistăîn EHF în 2017. Pentru Minaur locul 3 din ediția trecută e cel mai bun rezultat.
Rezultatele Minaurului în actuala ediție
34-32 și 23-23 cu Zaglebie Lublin (Polonia)
20-39 și 20-28 cu BBM Bietigheim (Germania)
28-26 și 29-34 cu Nantes (Franța)
40-32 și 29-29 cu Sola HK (Norvegia)
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
IERI LA 14:09