Mireia Rodriguez a fost ridicat la nivel de simbol în Spania, fiind în fruntea dezbaterilor pe tema egalității de gen. Dar mai presus de aceste dezbateri, sportiva a insistat pe plăcerea de a juca handbal.
Întrucât Albacete, unde soţul său joacă fotbal pentru echipa locală din regiunea Castilla, nu posedă o echipă feminină de handbal, Mireia Rodriguez, în vârstă de 31 de ani, a cerut să se antreneze cu echipa de băieţi de la Club Balonmano, care evoluează în divizia a doua regională, al cincilea eşalon naţional.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20
Clubul a acceptat, iar de la primele antrenamente jucătoarea (1,64 m, 51 kg) şi-a impresionat noii coechipieri. Antrenorul Jose Maria Valerio i-a propus atunci noului component al echipei să dispute şi meciuri."Am spus da, evident, dar că va fi dificil pentru o femeie să concureze în liga masculină", a povestit Mireia.

Mireia Rodriguez măsoară 1,60 m și se confruntă cu bărbați de 2 m

Fetele nu pot juca, conform regulamentelor, cu băieţi decât în echipele de copii, iar clubul trebuie să obţină acordul instanţelor sportive.
https://i.eurosport.com/2021/11/08/3251095.jpg
"La început, federaţia a avut îndoieli, ţinând cont că era prima oară când se confrunta cu o asemenea situaţie", a declarat antrenorul.
"La nivel teritorial, nu exista nicio regulă care să interzică acest lucru şi deci s-a aprobat", a spus Maria Lopez, preşedintele Federaţiei de handbal din Castilla, care a explicat că şi celelalte cluburi au fost consultate şi niciunul nu s-a pronunţat împotrivă.
La rândul lor, Federaţia naţională de handbal a precizat că "este o decizie luată la nivel regional. Dacă era vorba de o echipă de la o categorie superioară, atunci ar fi trebuit o discuţie mai amplă".
https://i.eurosport.com/2021/11/08/3251091.jpg
Meciul de deschidere al sezonului s-a disputat între Albacete şi Cabanillas (31-26). Interesant este faptul că înainte de meci, nici arbitrii, nici publicul nu au știut că Mireia Rodriguez va evolua pentru Albacete.
"Ce tărie are Mireia! Măsoară 1,60 m și se confruntă cu bărbați de 2 m", Maria Lopez
"Trebuia să ne adaptăm ei, așa cum Mireia trebuia să se adapteze nouă. Joacă mult mai repede decât noi", a recunoscut Luis Cuerda, căpitanul Albacetei. Tododată, a adăugat că sportiva i-a forțat pe componenții lotului să dezvolte noi combinații.

Președintele clubului spune că a fost un mesaj și pentru cei care fac legile jocului

În timpul liber, handbalista este designer de haine pentru bebeluși.
https://i.eurosport.com/2021/11/08/3251096.jpg
Pentru Mireia nu contează că evoluează într-o echipă masculină: "Avem aceleași reguli de joc". Dar antrenorul echipei a susținut că acest caz a "creat un precedent" și va da idei și altor fete unde nu există echipă feminină. Președintele clubului Albacete, Jose Roldan, consideră că a asistat la eveniment istoric pentru handbalul spaniol și "acesta este un mesaj pentru cei care fac legile jocului, să analizeze subiectul".
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
01/07/2022 LA 13:26
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
01/07/2022 LA 09:56