Povestea Narcisei Lecușanu la IHF merge mai departe. Fosta mare jucătoare a României a câștigat azi alegerile pentru un loc în Comitetul Executiv al forului mondial. La fel ca și în urmă cu 4 ani, reprezentanta României a adunat din nou peste 100 de voturi (106), cele mai multe dintre cei 7 candidați. Pe locul 2 s-a situat cehul Francisek Taborski
''Mă bucur enorm că am fost realeasă azi pentru încă un mandat în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal. Le mulţumesc pentru încredere tuturor membrilor care m-au votat şi abia aştept să continuăm proiectele pentru dezvoltarea sportului pe care îl iubesc. Urmează patru ani foarte intenşi şi sunt onorată să fac parte din conducerea handbalului mondial'', a susținut Narcisa Lecuşanu pe pagina de Facebook.
La cel de-al 38-lea Congres al IHF, desfăşurat virtual, egipteanul Hassan Moustafa a fost reales ca preşedinte al forului internaţional, pentru al şaselea său mandat, el fiind în funcţie din anul 2000. Lecușanu este a doua personaă în istoria României care deține o astfel de poziție la nivel mondial, după Ioan Kunst Ghermănescu.
Handbal
Rapid a făcut un nou transfer de marcă! Estavana Polman a semnat cu echipa din Giulești
29/11/2022 LA 13:28

Narcisa Lecușanu a vorbit despre planurile IHF pentru perioada următoare

Câteva din marile proiecte ale IHF ar urma să fie puse în practică în națiuni precum SUA, China și India, dar fără o istorie bogată în această disciplină. "Sunt țări care vor să se dezvolte din punct de vedere handbalistic și sunt câteva idei interesante", a precizat Narcisa.
În ceea ce privește jocul de handbal, forul mondial are în plan de a-l dinamiza și mai mult. Iar printre moțiunile aflate în dezbatere sunt în privința jocului pasiv, de a reduce numărul de la 6 la 4 pase, înainte de a sancționa o echipă care nu atacă poarta. "Se urmărește dinamizarea jocului, să nu mai fie ținută mingea prea mult fără sens, echipele să caute mereu golul", a punctat Lecușanu.
Un punct important pe agenda IHF este să se elimine absolut tot ce înseamnă periculos pentru un sportiv în timpul unui joc, să se reducă pe cât posibil accidentările grave. Iar ca punct de sprijin pentru acest subiect se poartă deja discuții și pentru introducerea unui al treilea arbitru. "Orice hotărâre are în spate foarte multă muncă. Se discută foarte mult inclusiv cu antrenorii, cu arbitrii, etc. Tot ce se dorește este doar în interesul handbalului, pentru spectacol. Vrem ca sportul nostru să devină și mai atractiv, atât pentru cei care vin în tribună, dar și pentru oamenii care urmăresc jocul la televizor", a afirmat Lecușanu, într-un interviu pentru Eurosport.
Născută la Bacău pe 14 septembrie 1976, Narcisa Lecuşanu şi-a făcut debutul în handbal în anul 1988. Ea este campioană mondială de tineret (1995) și vicecampioană mondială la senioare (2005). A jucat 116 meciuri pentru echipa națională, pentru care a înscris peste 300 de goluri. S-a retras din activitate în 2010.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
27/11/2022 LA 15:42
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18