Naționala României de handbal feminin și-a aflat azi adversarele din preliminariile Campionatului European din 2022. Tricolorele lui Adi Vasile vor înfrunta Danemarca, Austria și prima echipă din clasamentul grupei 3 de calificare. Tragerea la sorți în vederea stabilirii grupelor din faza preliminară Campionatului European din 2022 a avut loc azi la sediul EHF din Viena.
România a făcut parte din urna a doua valorică, alături de Germania, Serbia, Ungaria, Croaţia şi Polonia. În prima urnă au fost repartizate Olanda, Rusia, Franţa, Danemarca, Spania şi Suedia. În grupa 3 de calificare pentru faza preliminară se află Israel, Insulele Feroe şi Islanda. La turneul final sunt deja calificate Norvegia, care este deţinătoarea trofeului, Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, acestea fiind ţările gazdă ale competiției.
Handbal
Cristina Neagu, veste excelentă! Când revine la echipa națională a României: "Atunci mă întorc!"
11/08/2021 LA 11:16
Celelalte 12 locuri de la turneul final vor fi ocupate de primele două clasate în cele şase grupe preliminare. Primele două etape ale preliminariilor vor avea loc pe 6/7 şi 9/10 octombrie. Restul partidelor se vor juca în martie şi aprilie 2022.Naţionala feminină de handbal a României va disputa prima mansă a play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial din decembrie pe 16/17 aprilie contra reprezentativei Macedoniei de Nord. Manşa secundă se va disputa pe 20/21 aprilie, în Macedonia de Nord.

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România a învins, duminică, Muntenegru, în ultima partidă a turneului preolimpic la handbal feminin, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza golaverajului. Tricolorele au învins selecționata Muntenegrului, scor 28-25, dar au ratat calificarea la Tokyo, ediția 2021, din cauza a doar două goluri lipsă în dreptul nostru.
Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri. Muntenegru s-a calificat, alături de Norvegia, la cel mai așteptat eveniment sportiv din acest an. România a pierdut, sâmbătă seara, primul joc, cu Norvegia, scor 24-29.Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016.
Handbal
"Nimic nu mai contează!" Cristina Neagu, prima reacție după ratarea calificării la Jocurile Olimpice
23/03/2021 LA 13:24
Handbal
Vasile Stângă știe cine e vinovat pentru eșecul României la Turneul Preolimpic: "Să-și dea demisia"
22/03/2021 LA 13:58