Campionatul Mondial feminin tineret U20 din Slovenia s-a încheiat cu un rezultat sub așteptări pentru handbalul românesc, cu o clasare pe locul 18. Este un rezultat care confirmă încă o dată că această disciplină traversează cele mai dificile momente din istoria modernă la nivel de echipe naționale și la feminin.
Prima reprezentativă a încheiat pe locul 12 sau mai jos la ultimele trei turnee finale, pentru prima dată în istorie. De asemenea, a ratat și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acum a venit și rândul naționalei de tineret U20 să aibă o contraperformanță.
Handbal
Naționala României de handbal feminin are un nou selecționer: Florentin Pera
ACUM 15 ORE

Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret

România a încheiat pe locul 18, fiind la cea mai slabă clasare din istorie în cele 15 participări la Campionatul Mondial la această categorie de vârstă.
Vineri, în ultimul meci pe care l-a susținut la turneul final din Slovenia, România a fost învinsă de echipa Poloniei cu scorul de 23-22. Maria Diana Lixăndroiu a fost principala marcatoare a echipei, cu 7 goluri.
Nu prea există exemple recente ca o națională de juniori sau tineret a României la feminin să fi avut probleme cu Cehia, Slovacia și Polonia în același turneu final.
România a ratat intrarea în grupele principale după 26-23 cu Angola, 29-20 cu Lituania şi 25-32 cu Cehia. În Cupa Președintelului, selecționata condusă de Horațiu Pașca a învins pe rând Mexic (39-18), Chile (42-17), Slovacia (31-30) și a pierdut cu Polonia (22-23).
Handbal
Mulți arbitri de handbal au picat testele la examenul anual! "A fost teroare, au fost amenințări"
IERI LA 11:24
Handbal
Dinamo și Steaua sunt neînvinse în amicale. Toate rezultatele meciurilor de pregătire
07/08/2022 LA 13:27