Tricolorele au învins clar Macedonia de Nord, scor 33-22, iar Cristina Neagu a marcat cele mai multe goluri pentru echipa noastră (11).
Returul va avea loc peste 4 zile la Skopje.

ROMÂNIA, APROAPE DE MONDIAL

Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
IERI LA 15:42
România nu a ratat până acum niciun Campionat Mondial și este aproape de calificarea la turneul final care va avea loc în Spania.
După ratarea prezenței la Jocurile Olimpice, tricolorele au pornit favorite dubla cu Macedonia. Echipa noastră a controlat jocul de la început și au condus în prima repriză și la 8 goluri diferență. Scorul la pauză a fost 15-11, după o revenire a jucătoarelor Macedoniei de Nord.
Repriza a doua a demonstrat diferența de valoare, iar echipa noastră s-a impus la 11 goluri, scor 33-22. Pentru Macedonia de Nord cele mai multe goluri au fost marcate de vedeta Sara Ristovska, în timp ce pentru tricolore, Cristina Neagu a înscris de 11 ori.
Returul este programat pe 21 aprilie, în Macedonia de Nord, la Skopje.
România s-a clasat pe locul 12 la ultimul Campionat Mondial, aceasta fiind una dintre cele mai slabe clasări din istoria naționalei.
„Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru. Avem nevoie de o bucurie, ultimele 30 de zile nu au fost cele mai ușor de îndurat. Avem nevoie de o răsplată. Avem șansa acestui baraj cu Macedonia de Nord, pe care îl vom trata cu respect si seriozitate. Avem nevoie de această bucurie pe care trebuie să ne-o facem. Este tipul de meci pe care de multe ori lumea îl privește ca având o favorită certă. Dar pentru mine este foarte periculos, pentru că nu cred niciodată că lucrurile sunt scrise dinainte”, a declarat Adrian Vasile, selecționerul naționalei, înainte de meci.
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18
Handbal
Cristina Neagu, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a anului
25/11/2022 LA 18:29