Cu mai puțin de o lună înaintea startului Campionatului European de Handbal feminin, Norvegia, una dintre țările gazdă s-a retras din organizare. Guvernul norvegian a emis încă de vineri un comunicat prin care a specificat faptul că va fi foarte greu ca europeanul de handbal să fie organizat în condiții decente în Țara Fiordurilor.
În urma presiunilor autorităților de la Oslo asupra Federației Norvegiene de Handbal, aceasta a anunțat astăzi forul conducător al handbalului european (EHF) că nu mai poate organiza competiția.
În aceste condiții, EHF va trebui să ia o decizie imediată în acest sens și a început deja discuțiile cu oficialii federației daneze pentru găsirea unei soluții, urmând ca mâine să fie anunțate mai multe detalii.
Handbal
Rapid a făcut un nou transfer de marcă! Estavana Polman a semnat cu echipa din Giulești
ACUM 13 ORE
"EHF regretă decizia guvernului norvegian și impactul pe care l-a avut asupra Federației Norvegiene de Handbal de a nu putea găzdui EHF EURO 2020. Se caută alternative cu Federația Daneză de Handbal și marți vor fi publicate informații suplimentare.", se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al EHF.

România are o grupă infernală la Campionatul European

Campionatul European trebuia să înceapă pe data de 3 decembrie, iar inițial meciurile erau programate să se dispute în 5 orașe: Herning și Frederikshavn în Danemarca, respectiv Stavanger, Trondheim și Oslo în Norvegia.
Din cauza pandemiei de Covid-19 federațiile din cele 2 țări nordice împreună cu forul continental au decis ca toate partidele să se desfășoare în doar 2 orașe: Herning și Trondheim.
România urma să joace în Norvegia, făcând parte din Grupa D, alături de Germania, Polonia și reprezentativa țării gazdă. Primele 3 formații clasate după meciurile din grupă se vor califica în faza a 2-a a grupelor, unde vor juca cu echipele calificate din grupa C, din care fac parte Olanda, Ungaria, Serbia și Croația, iar primele 2 formații din această a 2-a grupă se vor califica în semifinale.
Rămâne de văzut dacă organizarea va cădea exclusiv pe umerii Danemarcei sau dacă o altă țară va lua locul Norvegiei pentru organizarea acestei competiții.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
27/11/2022 LA 15:42
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18