România este una dintre țările care au de jucat meciurile din grupă în Norvegia, însă cu o lună și câteva zile înainte de startul Euro 2020 nu mai este atât de sigur că Neagu & Co vor evolua la Trondheim, scrie ProSport. Conform tragerii la sorți, tricolorele au de înfruntat Norvegia, Germania și Polonia, în Grupa D.
În prezent, Norvegia impune protocoale sanitare foarte stricte în lupta cu epidemia de coronavirus. Iar echipele care ar urma să evolueze la Trondheim și la Oslo ar sta constant cu sabia deasupra capului, în condițiile în care autoritățile au anunțat că dacă apare un singur caz de COVID-19 în cadrul unei delegații, echipa respectivă va fi eliminată automat din competiție. Această regulă draconică s-ar aplica doar în Norvegia, nu și în Danemarca, acolo unde măsurile sunt ceva mai relaxate.

Norvegia riscă să piardă organizarea Euro 2020 din cauza acestei reguli

Handbal
România și-a aflat adversarele din prima fază a play-off-ului CM 2023
ACUM 8 ORE
Citând presa din țara care a dat campioana olimpică a handbalului feminin în 2008 și 2012, ProSport susține că Norvegia ar putea pierde organizarea Euro 2020 dacă Federația Europeană de Handbal (EHF) va pune piciorul în prag. Și asta în mare parte pentru că Danemarca mizează pe o politică ușor diferită: în cazul apariției unui caz de COVID-19, persoana depistată pizitiv va fi izolată. Danemarca se declară pregătită să își asume integral organizarea turneului final de handbal.
„Atâta timp cât autoritățile norvegiene de sănătate își mențin cerințele stricte, Norvegia nu poate fi organizatorul. Dacă Norvegia menține regula strictă, atunci este mai bine ca Danemarca să preia desfășurarea întregului campionat ca unic organizator. Este imposibil să izolezi total opt națiuni care vin la Trondheim din diferite locuri ale Europei”, a declarat Bent Nyegaard, expert în handbal al postului TV 2 Danemarca - preluat de ProSport.
Sursa citată mai prezintă și o declarație a președintelui Federației Norvegiene de Handbal, Kare Geir Lio, care face eforturi pentru a obține o derogare din partea autorităților pentru întrecerea din decembrie. „Dacă un jucător se infectează, înseamnă că întreaga echipă trebuie să plece și tulbură întreg campionatul într-un mod rău, din punct de vedere sportiv”, a transmis Kare Geir Lio.
  • Naționala feminină de handbal a României va fi condusă la Euro 2020 de Bogdan Burcea și Robert Licu.
  • EHF a solicitat deja de săptămâna trecută țărilor participante să anunțe lotul lărgit pentru Euro 2020. România a expediat o listă cu 35 de sportive, în frunte cu Cristina Neagu. Doar 16 handbaliste vor avea drept de joc la turneul final, echipele având însă posibilitatea de a efectua câte două modificări în lot în timpul rundei preliminare, apoi în runda principală și în fazele finale.
Handbal
Bubuie piața transferurilor în România! Ce mutări au mai făcut echipele din Liga Florilor
ACUM 13 ORE
Campionatul European
Se cunosc 10 din 12 echipe calificate în faza a doua a Europenelor de handbal
IERI LA 22:40