Nora Mork&Co erau favorite înainte de ultimul act de azi, însă victoria nu a venit atât de uşor pe cât estimau specialiştii. Cu toate că au condus pe durata întregii prime reprize, exceptând primele minute, nordicele nu au avut viaţă uşoară. La pauză, s-au desprins la 14-10, iar ulterior au condus chiar la 5 goluri, dar franţuzoaicele au avut puterea să revină şi chiar să întoarcă rezultatul: 19-18 la intrarea în ultimele 10 minute.
Cu Foppa în zi de graţie (golgheterul meciului, cu 5 reuşite), Franţa nu a putut să păstreze ritmul excepţional până la final. În ultimele minute, experienţa superioară a Norvegiei s-a făcut simţită, iar fetele lui Hergeirsson au obţinut un nou trofeu.
Este al 8-lea titlu european pentru Norvegia, care e de departe cea mai titrată naţională în această competiţie. Nordicele s-au mai impus în 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 şi 2016.
Handbal
CSM București – Buducnost 30-22, în Grupa A a Ligii Campionilor
IERI LA 13:42
Acum doi ani, în Franţa, ţara gazdă câştigase titlul suprem, după o finală cu Rusia, dar reprezentata Hexagonului nu a fost principala favorită la ediţia din acest an, din Danemarca.

Croaţia, rezultat istoric la Campionatul European de handbal feminin

Croația a câștigat finala mică a Campionatului European, impunându-se cu 25-19 în faţa Danemarcei și a obținut medaliile de bronz, confirmând statutul de revelație a turneului din acest an. Pentru croate este primul trofeu din istorie la un turneu major.
Croatele fuseseră învinse categoric în semifinale de Norvegia, echipa cotată ca principală favorită la trofeu.
În prima parte s-a jucat pe contre, cu ambele echipe aflate temporar la conducere. Ultimele 10 minute ale reprizei au fost echilibrate și s-a terminat egal, 11-11.
În partea a doua, croatele au preluat inițiativa și au fost cu unul-două goluri înaintea danezelor. De la scorul de 18-18 danezele au avut o perioadă lungă de 18 minute, în care nu au mai marcat nici un gol.
Croatele s-au apărat bine și s-au desprins la 25-18, avantaj suficient de confortabil pentru a nu mai avea emoții pe final de meci.
Croația face un rezultat istoric, câștigând primul trofeu din istoria handbalului feminin croat la o competiție majoră.
Handbal
Veste uriașă pentru Dinamo. Clubul din Ștefan cel Mare se poate apuca de planuri mari
22/10/2021 LA 17:18
Handbal
HC Motor Zaporojie – Dinamo București 28-27. Reprezentanta României a avut victoria în mână
21/10/2021 LA 18:22