Handbal

Noua minune islandeză. Europeanul de handbal este turneul surprizelor!

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Iceland

Credit imagine: Getty Images

DeIon Alexandru
14/01/2020 la 12:04

Islanda a început fulminant Campionatul European de Handbal! Principala favorită la câștigarea titlului, Danemarca a fost învinsă acasă, iar Rusia a fost dezintegrată. Succesul la 11 goluri cu Rusia a adus calificarea Islandei după doar doua meciuri în faza a doua a grupelor.

Este, cu siguranță, un Campionat European neașteptat! Două dintre cele mai tari echipe din istorie, Franța și Rusia au părăsit rapid competiția, iar Danemarca și Suedia se vor lupta până în ultima clipă pentru a trece de prima fază a grupelor.

Handbal

Una dintre handbalistele de la SCM Craiova a fost diagnosticată cu COVID-19

08/07/2020 LA 05:23

Miracolul islandez

Ca și la Europeanul de fotbal din 2016, Islanda este mare surpriză. Echipa din țara cu 340 de mii de locuitori a terminat pe locul 13 ultimele două ediții ale Campionatului European, dar acum și-a găsit o nouă generație excelentă. Islanda are o medalie de argint la Jocurile Olimpice din 2008 și a prins podiumul la Europeanul de acum 10 ani, dar de atunci a dispărut dintre cele mai bune echipe de handbal ale lumii.

Aron Palmarsson și-a condus magistral echipa în victoria cu Danemerca de la Malmo. Islandezul de la FC Barcelona a marcat 10 goluri și în succesul cu 31-30, prima mare surpriză a Europeanului care se joacă în Norvegia, Suedia și Austria.

A doua victorie a fost un șoc prin dimensiunile scorului. 34-23 cu Rusia a fost succesul întregii echipe. Trei jucători islandezi au terminat cu câte 6 goluri, iar portarul de 19 ani Viktor Hallgrimsson i-a innebunit pe ruși cu paradele sale. Hallgrisson apără poarta echipei daneze GOG, care în Champions League a pierdut ambele meciuri cu Dinamo și a primit 67 de goluri.

Cu veteranul, vicecampion olimpic in 2008, Gudjon Valur Sigurdsson (PSG) pe teren la 40 de ani, Islanda are oșansă la medalii dacă va continua în acest ritm.

Danemarca în mare pericol

Campioana mondială Danemarca are un singur punct după primele două partide, iar egalul cu Ungaria a încurcat serios această grupă. Deja calificată, Islanda joacă în ultimul meci cu Ungaria, iar danezii vor o victorie cu Rusia pentru a mai avea șanse de rămânere în competiție.

Suedia la un pas de eliminare

Finalista Europeanului de acasă în 2004, Slovenia a început tare această ediție a turneului final. După două victorii, 34-21 cu Elveția și mai ales 21-19 cu Suedia la Goteborg, slovenii sunt între cele mai interesante echipe din competiție. Suedezii și-au complicat situația după înfrângerea cu Slovenia și au nevoie de o victorie cu Polonia pentru trece mai departe.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Handbal

Black Lives Matter | Elizabeth Omoregie, de la CSM București, a vorbit despre discriminarea rasială

02/07/2020 LA 14:59
Handbal

Cristina Neagu, despre problema discriminării în sport: "Nimeni nu ar trebui să treacă prin asta!"

27/06/2020 LA 14:04
Subiecte asemănătoare
HandbalIceland
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol