Campioana CSM Râmnicu Vâlcea are cel mai mult de suferit după primele convocări făcute de Burcea. Ryde a dus în Japonia 6 jucătoare de la Vâlcea, iar noul selecționer a chemat-o doar pe Dumanska. Liderul la zi al campionatului intern, CSM București e clubul cu cele mai multe jucătoare, 4. Alte trei echipe dau câte trei handbaliste: Zalău (locul 8 în Liga Florilor), Craiova (locul 9 în Liga Florilor), Buzău (locul 4 în Liga Florilor).

Surprizele lui Burcea

Handbal
Cristina Neagu, săgeți către colegele din naționala României: "N-au realizat nimic, capul în pământ"
16/12/2020 LA 12:53

Bogdan Burcea a convocat, în premieră două jucătoare de la Zalău. Portarul de 22 de ani Raluca Kelemen și interul stânga de 21 de ani Alexandra Severin. Nicoleta Dincă, Bianca Tiron, Ana Maria Țicu revin, după o perioadă îndelungată, la echipa națională.

Noul selecționer are probleme pe postul extremă dreapta. Seraficeanu este singura care poate evolua pe acest post, dintre cele convocate. Udriștoiu a anunțat că se retrage din echipa națională, iar Chiper este în recuperare după o operație de menisc.

https://i.eurosport.com/2019/12/08/2732386.jpg

Primele convocări ale lui Bogdan Burcea

Portari: Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Dedu (CSM București), Kelemen (Zalău)

Extreme stânga: Dincă (Gloria Bistrița), Iuganu (Gloria Buzău)

Extreme dreapta: Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Interi stânga: Neagu CSM București), Perianu (CSM București), Tiron (Dunărea Brăila), Severin (HC Zalău)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Savu (SCM Craiova), Vizitiu (SCM Craiova)

Centri: Rotaru (Gloria Buzău), Dache (Dunărea Brăila), Țicu (SCM Craiova), Pristăvița (Gloria Bistrița)

Pivoți: Pintea (CSM București), Ostase (CSM Slatina), Abed-Kader (HC Zalău)

Marele obiectiv al naționalei României este calificarea la Jocurile Olimpice. Între 20-22 martie, România va juca în turneul preolimpic în Muntenegru. Adversarele sunt deja stabilite: Norvegia, Muntenegru și Kazahstan, care a înlocuit în urmă cu câteva zile echipa națională din Coreea de Nord. Cele mai bine clasate două echipe merg la JO de la Tokyo, care va fi transmis de către Eurosport. Turneul de handbal feminin este programat între 26 iulie și 9 august 2020.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.

Handbal
Cristina Neagu, discurs sincer după eșecul României la CE de Handbal: "Mi-e greu la fiecare meci"
12/12/2020 LA 15:04
European Championship (W)
Campionatul European de Handbal Feminin | Cu cine va juca România în grupa principală
06/12/2020 LA 06:08