Handbal

Noul selecționer face curățenie în lotul feminin de handbal. 7 jucătoare nu au mai fost convocate!

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

bogdan burcea

Credit imagine: Eurosport

DeIon Alexandru
17/01/2020 la 10:22 | Actualizat 17/01/2020 la 11:22

Bogdan Burcea nu s-a atins de vedetele Neagu, Pintea, Dumanska, Dedu sau Perianu, dar a convocat doar 11 din cele 18 jucătoare pe care fostul selecționer Ryde le-a dus la Campionatul Mondial. Burcea nu și-a convocat soția. Cristina Zamfir este handbalistă la Craiova și are 19 selecții până acum la națională.

Campioana CSM Râmnicu Vâlcea are cel mai mult de suferit după primele convocări făcute de Burcea. Ryde a dus în Japonia 6 jucătoare de la Vâlcea, iar noul selecționer a chemat-o doar pe Dumanska. Liderul la zi al campionatului intern, CSM București e clubul cu cele mai multe jucătoare, 4. Alte trei echipe dau câte trei handbaliste: Zalău (locul 8 în Liga Florilor), Craiova (locul 9 în Liga Florilor), Buzău (locul 4 în Liga Florilor).

Surprizele lui Burcea

Handbal

Cristina Neagu, despre problema discriminării în sport: "Nimeni nu ar trebui să treacă prin asta!"

27/06/2020 LA 14:04

Bogdan Burcea a convocat, în premieră două jucătoare de la Zalău. Portarul de 22 de ani Raluca Kelemen și interul stânga de 21 de ani Alexandra Severin. Nicoleta Dincă, Bianca Tiron, Ana Maria Țicu revin, după o perioadă îndelungată, la echipa națională.

Noul selecționer are probleme pe postul extremă dreapta. Seraficeanu este singura care poate evolua pe acest post, dintre cele convocate. Udriștoiu a anunțat că se retrage din echipa națională, iar Chiper este în recuperare după o operație de menisc.

Primele convocări ale lui Bogdan Burcea

Portari: Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Dedu (CSM București), Kelemen (Zalău)

Extreme stânga: Dincă (Gloria Bistrița), Iuganu (Gloria Buzău)

Extreme dreapta: Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Interi stânga: Neagu CSM București), Perianu (CSM București), Tiron (Dunărea Brăila), Severin (HC Zalău)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Savu (SCM Craiova), Vizitiu (SCM Craiova)

Centri: Rotaru (Gloria Buzău), Dache (Dunărea Brăila), Țicu (SCM Craiova), Pristăvița (Gloria Bistrița)

Pivoți: Pintea (CSM București), Ostase (CSM Slatina), Abed-Kader (HC Zalău)

Marele obiectiv al naționalei României este calificarea la Jocurile Olimpice. Între 20-22 martie, România va juca în turneul preolimpic în Muntenegru. Adversarele sunt deja stabilite: Norvegia, Muntenegru și Kazahstan, care a înlocuit în urmă cu câteva zile echipa națională din Coreea de Nord. Cele mai bine clasate două echipe merg la JO de la Tokyo, care va fi transmis de către Eurosport. Turneul de handbal feminin este programat între 26 iulie și 9 august 2020.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.

Handbal

VIDEO | Cristina Neagu: Un 8 de Neoprit, documentarul unei cariere unice în handbal

26/06/2020 LA 16:45
Handbal

Cristina Neagu, interviu pentru Eurosport: "Eu, Simona Halep și Ana Maria Brânză ținem steagul sus!"

25/06/2020 LA 13:00
Subiecte asemănătoare
HandbalRomania (w)Cristina Georgiana Neagu
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol