CS Rapid București este noua campioană a României la handbal feminin. Echipa antrenată de ibericul Carlos Vicer a câștigat la Vâlcea cu 35-27, după ce a fost condusă la pauză cu 17-16. Aproximativ 1000 de fani giuleșteni au creat o atmosferă senzațională în Sala Traian, iar la final jucătoarele au sărbătorit alături de suporteri al 6-lea titlu din istorie.

Rapidistele au declanșat fiesta alături de fani, după cucerirea titlului în Liga Florilor

Pentru Oana Manea meciul de azi a fost ultimul al carierei, pivotul anunțând de ceva vreme că se va retrage la finalul acestui sezon. Una dintre cele mai bune hanbaliste române din ultimii 15 ani lasă în urmă o carieră uriașă, în care a cucerit nenumărate trofee la nivel de club, inclusiv un titul în Champions League (cu CSM București), dar a obținut și două medalii de bronz cu echipa națională, la Europenele din 2010 și la Mondialele din 2015.
Handbal
O vedetă urmărită de CSM București a semnat în Norvegia
ACUM 6 ORE

Oana Manea s-a retras în cel mai bun mod posibil, cu un titlu cucerit

Emoțiile au fost mari pentru jucătoarea de 37 de ani, care a jucat ultimul meci fix în sala în care a și debutat în hanbalul profesionist.
"Nimic în viața mea nu a fost întâmplător și cred că nici acest moment nu este întâmplător, pentru că aici am început să joc handbal adevărat, în această sală. Pentru mine a fost foarte emoționant, nu pentru că nu mă așteptam, dar pentru că a fost un campionat destul de greu. Am zis că sunt norocul acestei echipe și într-un final am ieșit campioane. Nu m-am gâîndit niciun moment că putem pierde campionatul, dar cred că emoțiile și-au spus cuvântul încă din prima repriză, dar am vorbit cu fetele și am zis că trebuie să dăm totul pentru că este ultimul meci.
Sută la mie mă voi retrage și sunt bucuroasă că am ieșit campioană și că mă retrag pe ușa din față. Ce se va întâmpla în continuare la Rapid depinde numai de ei. Vor fi multe schimbări, dar ține de staff să omogenizeze echipa", a spus Oana Manea la finalul meciului de la Vâlcea.
Bucuria a fost imensă în vestiarul Rapidului și nici nu putea fi altfel după ce echipa giuleșteană a așteptat 19 ani să câștige un titlu de campioană.

Bucuria Rapidistelor în vestiar, după cucerirea titlului în Liga Florilor

Rapid nu mai câștigase titlul în România din 2003. Acesta este al 6-a trofeu al formației giuleștene la handbal în 7, după cele cucerite în 1961, 1962, 1963, 1967 și 2003. Rapid are și un titlu la handbal în 11 (1961).
În urma acestui succes istoric, Rapid va juca în sezonul viitor în Champions League. E posibil ca acolo să fie prezentă și CSM București, dacă va primi un wild-card din partea Federației Europene.
Handbal
S-au afișat urnele în Champions League. Unde au fost trimise cele trei echipe din România?
28/06/2022 LA 17:21
Handbal
România U20 la handbal feminin a învins Mexic la Campionatul Mondial. Dezamăgirea este însă mare
27/06/2022 LA 16:28