Adrian Vasile, aflat din 2014 la CSM București, este noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României.
Anunțul a fost făcut de Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, care a precizat că tehnicianul lui CSM București va semna un contract valabil până iarna viitoare.

Adrian Vasile este noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României

Handbal
Borussia Dortmund - CSM București 22-25 | "Tigroaicele" obțin al doilea succes în Grupa A
17/10/2021 LA 15:36
Principalul obiectiv al lui Vasile, pe banca "tricolorelor", va fi calificarea la Jocurile Olimpice de vara viitoare, transmise în direct la Eurosport:
"Adrian Vasile a acceptat să fie antrenorul echipei naţionale şi ne-am pus de acord, iar acum vom semna contractul. Eu sunt mai liniştit acum, avem un staff tehnic, avem un program clar de pregătire şi de abordare a primului obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice.
Lucrurile sunt puse pe un drum corect, spun eu. Contractul este valabil până pe 20 decembrie anul curent şi îmi doresc din suflet să ne oblige actualul staff tehnic să semnăm pe tot ciclul olimpic pentru Paris", a anunțat Alexandru Dedu, potrivit Agerpres, citată de digisport.ro.
https://i.eurosport.com/2019/10/03/2688910.jpg

Calificarea la Jocurile Olimpice, principalul obiectiv al lui Adrian Vasile: "E cea mai mare onoare din viața mea!"

Adrian Vasile îl va înlocui pe banca tehnică a naționalei pe Bogdan Burcea, al cărui contract a expirat în această iarnă și n-a mai fost prelungit de FRH. Vasile va antrena în paralel CSM București și prima reprezentativă a României.
Tehnicianul de 38 de ani s-a declarat extrem de onorat pentru șansa primită:
"Este extrem de onorant să fiu în această poziţie. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu antrenorul echipei naţionale... o echipă naţională cu care am crescut la televizor.
Este un drum pe care de abia aştept să-l începem. Eu şi staff-ul meu suntem foarte motivaţi să ne îndeplinim primul obiectiv de a ne califica la JO de la Tokyo", a spus Adrian Vasile.
Adrian Vasile a mai bifat o singură experiență pe banca unei echipe naționale. Tehnicianul de 38 de ani a îndeplinit funcția de antrenor secund al naționalei Muntenegrului în perioada 2017-2020.
Drumul României către Tokyo va începe în perioada 19-21 martie, când "tricolorele" pregătite de Adrian Vasile se vor lupta în turneul pre-olimpic cu Muntenegru, Norvegia și Kazahstan.
Handbal
FC Barcelona - Dinamo 36-32. A plouat cu goluri într-un moment istoric pentru campioana României
14/10/2021 LA 20:19
Liga Campionilor
Xavi Pascual, revenire emoționantă la Barcelona, înaintea meciului lui Dinamo din Champions League
14/10/2021 LA 15:51