În perioada 31 ianuarie - 2 februarie, elevii din Capitală se vor întâlni pentru a se bucura de handbal, în cadrul unui eveniment în care pasiunea și spiritul de echipă sunt elementele principale.
De multe ori, Olimpiada Liceelor McDonald’s a reprezentat o adevărată trambulină pentru elevi din perspectiva unei viitoare cariere de sportivi profesioniști. Evoluțiile bune din cadrul turneelor i-au ajutat pe mulți tineri să-și găsească un club sportiv unde să se dezvolte și să crească frumos.
https://i.eurosport.com/2020/01/31/2766170.jpg
Handbal
Laudatio pentru "Pitica Atomică" a handbalului! Valentina Elisei Ardean, la momentul retragerii
ACUM 14 ORE
Printre elevii care au impresionat la turneul de handbal de anul trecut se numără Marina Ilie și Andrei Lazăr. Amândoi joacă acum la echipe de handbal din prima divizie din România. Marina este handbalistă la CS Rapid, în timp ce Andrei este portarul celor de la CS Dinamo.
Eurosport a stat de vorbă cu cei doi tineri despre viziunea lor asupra sportului din România și despre oportunitățile oferite de Olimpiada Liceelor McDonald’s, iar răspunsurile lor au fost pline de entuziasm:
Marina Ilie (19 ani) joacă la Rapid București în Liga Națională de handbal feminin, una dintre echipele glorioase ale sportului românesc. Anul trecut, Marina a participat la Olimpiada Liceelor McDonald’s alături de colegele sale de la Liceul "Traian", reușind să ajungă până în finală, unde au fost învinse de Colegiul Tehnic "Media".
  • Marina, cum a fost experiența ta la ediția de anul trecut?
Îmi amintesc cu plăcere de acel turneu. A fost o aventură foarte frumoasă și, sinceră să fiu, încă îmi lipsește perioada din timpul liceului. Am adunat foarte multe amintiri minunate alături de colege, iar parcursul de anul trecut rămâne cu siguranță una dintre ele.
  • Crezi că Olimpiada Liceelor McDonald’s a avut o influență asupra ta?
Cu siguranță da! Competiția m-a ajutat foarte mult, în special în dezvoltarea mea personală.
  • Îți aduci aminte un moment special din timpul Olimpiadei Liceelor McDonald’s?
Da, chiar în finala competiției. Chiar dacă am pierdut, mi-a plăcut cum ne-am luptat pentru fiecare punct. Aveam o echipă mai slăbuță, cu multe jucătoare tinere, dar am muncit din greu în fața uor adversare mai mari și mai experimentate. Am pierdut, dar am rămas cu un gust plăcut după competiție.
  • Ce mesaj le transmiți fetelor care vor participa în acest an?
Le urez multă baftă, să dea dovadă de unitate și să nu se declare învinse, indiferent de situația din timpul turneului. Cel mai important lucru este să meargă acolo cu plăcere și să se bucure de sport.
https://i.eurosport.com/2020/01/31/2766168.jpg
Andrei Lazăr (19 ani) este portar la Dinamo București, echipa aflată pe primul loc în Liga Națională și calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Andrei a câștigat Olimpiada Liceelor McDonald’s anul trecut, alături de colegii de la Liceul "Mircea Eliade", după ce s-au impus în fața celor de la Colegiul Tehnic "Media".
  • Andrei, cum a fost experiența ta la ediția de anul trecut?
A fost o experiență plăcută. Am văzut mulți adolescenți care s-au bucurat de sport și care și-au dorit să câștige fiecare partidă. Chiar dacă unii dintre ei nu jucau la un club profesionist, au reușit să se ridice la un nivel foarte înalt. Mi-a plăcut să văd această atitudine!
  • Crezi că este nevoie în România de mai multe competiții sportive pentru tineri?
Da, cred că avem nevoie de promovarea acestor evenimente sportive printre tinerii din țara noastsră. Din păcate, nu știu câți dintre ei ar fi interesați să participe. Cred că premiile i-ar convinge pe mulți să-și adune colegii și să se înscrie.
https://i.eurosport.com/2020/01/31/2766167.jpg
  • Consideri că experiența de la Olimpiada Liceelor McDonald’s te-a ajutat în cariera de profesionist?
Cu siguranță! Mi-a mărit încrederea în mine, având în vedere că jucam câte 2 meciuri pe zi. Am reușit să fac față acelui ritm alert și m-am simțit foarte bine. Asta m-a motivat și mai mult în dezvoltarea mea ca sportiv.
  • Ce mesaj le transmiți copiilor care vor să aibă o caieră în sport?
Trebuie să facă totul cu plăcere, iar totul va veni de la sine. Nimic nu se compară cu plăcerea de a practica sportul pe care îl iubești.
https://i.eurosport.com/2020/01/31/2766169.jpg
Peste 5700 de iubitori ai sportului, din 75 de licee din București, au avut ocazia să trăiască emoția și bucuria competiției prin implicarea în activitățile sportive. Pe rând, campionii de la cele cinci sporturi participante au fost răsplătiți de către partenerul principal, McDonald’s, cu premii în valoare totală de 16.000 euro.
În acest weekend, elevii liceelor din București se vor aduna din nou la Olimpiada Liceelor McDonald’s, în sala de la CSS 6, pentru a se bucura de handbal alături de prietenii lor. Trofeul va fi și el, cu siguranță, undeva în mintea tinerilor, dar cel mai important va fi faptul că aceștia s-au trezit de dimineață, s-au întâlnit cu colegii și au plecat la un eveniment sportiv.
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
IERI LA 07:02
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
26/05/2022 LA 18:50