Nu mai puțin de șapte naționale feminine vor avea la Tokyo jucătoare care vor evolua la grupări din România în sezonul 2021-2022. În total vor fi 20 de handbaliste legitimate la Federația Română de Handbal, adică mai bine de 10% din totalul sportivelor din turneul olimpic feminin.
Cea mai puternică „legiune” va fi în naționala Spaniei, care va avea aproape 50% din jucătoare care vor evolua și în Liga Florilor plus selecționerul Carlos Viver, antrenor la Rapid București. Brazilia este pe locul 2 la acest capitol, cu patru handbaliste, în timp ce Muntenegru pleacă la Jocurile Olimpice cu trei sportive care provin de la cluburi din România.

CSM București are 7 jucătoare la Jocurile Olimpice

Olympic Games
Tokyo 2020 - France vs Russia - Handbal – Rezumate de la Olimpiadă
08/08/2021 LA 11:43
Dacă ar fi să vorbim de cluburile care își vor urmări cu interes jucătoarele la Tokyo, atunci CSM București este lider, pentru că are nu mai puțin de șapte jucătoare la competiția supremă: Tess Wester, Martine Smeets (Olanda), Ema Ramusovic, Andrea Klikovac (Muntenegru), Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune (Norvegia; aceste două jucătoare sunt anunțate rezerve în lotul lui Thorir Hergeirsson), Carmen Martin (Spania).
Dunărea Brăila vine puternic din urmă, cu patru jucătoare în naționala Braziliei, Samara da Silva Vieira, Tamires Morena Lima de Araujo, Larissa Fais Munhoz Araujo și Ana Paula Rodrigues Belo, plus selecționerul Angolei, Morten Soubak. La fel de bine este reprezentată și Rapid București, cu Azenaide Carlos (Angola), Alicia Fernandez, Marta Lopez și Ainhoa Hernandez. Echipa este condusă de Carlos Viver, care a preluat și conducerea tehnică a clubului giuleștean în timpul stagiunii 2020-2021.
https://i.eurosport.com/2014/03/18/1202667.jpg
Alte cluburi cu reprezentante la Jocurile Olimpice sunt Gloria Bistrița (Almudena Rodríguez, Sandy Barbosa - Spania), Minaur Baia Mare (Asuka Fujita – Japonia), SCM Rm. Vâlcea (Mireya Gonzalez – Spania) și Gloria Buzău (Ljubica Nenezic - Muntenegru).

Dinamo îi urmărește pe egipteni la Tokyo

La masculin, Dinamo este singura echipă cu jucători la Jocurile Olimpice, este vorba despre egiptenii Mohamed Mamdouh Shebib și Ahmed Khairy. Din lotul Braziliei fac parte doi handbaliști care au evoluat în ultimul sezon în Liga Zimbrilor, Jose Guilherme de Toledo (Minuar Baia Mare) și Fabio Chiuffa (HC Dobrogea Sud Constanța).
În cadrul turneelor olimpice de handbal vor fi prezente câte 12 naționale (feminin și masculin). Primele meciuri se vor disputa pe 24 iulie, în cadrul turneului masculin, iar Danemarca, Franța, Spania și Norvegia sunt cotate principalele favorite. Fetele vor lua startul o zi mai târziu, iar bătălia pentru titlul olimpic se va da în special între Norvegia, Franța, Rusia (va concura sub steagul olimpic) și Olanda.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Norway vs Sweden - Handbal – Rezumate de la Olimpiadă
08/08/2021 LA 06:28
Olympic Games
Tokyo 2020 - Spain vs Egypt - Handball - Men's bronze medal match – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 10:38