Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum pot Muntenegru și România să elimine Norvegia de la turneul preolimpic de la Podgorica

Irina Aldea

Publicat 21/03/2021 la 09:40 GMT+2

România a cedat clar în fața Norvegiei, scor 24-29, iar azi întâlnește Muntenegru, de la ora 17, în ceea ce reprezintă ultima șansă a tricolorelor de a încerca să obțină biletul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Adrian Vasile

Credit imagine: facebook

România și Muntenegru se înfruntă azi de la ora 17 în ultimul meci al grupei în turneul preolimpic de la Podgorica. Cele două naționale pot merge braț la braț la Tokyo pentru Jocurilr Olimpice, însă e nevoie de un singur scenariu în care se aplică acest rezultat, în care Norvegia e lăsată acasă, chiar dacă nordicele s-au impus clar sâmbătă seara cu trupa lui Adi Vasile, scor 29-24.
Echipa antrenată de Adrian Vasile merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar în cazul în care obține o victorie la minimum 5 goluri diferență în partida cu Muntenegru. Există însă un precedent interesant în ceea ce privește o calificare la Olimpiadă chiar împreună cu țara ex-iugoslavă. În turneul preolimpic pentru calificarea la Rio 2016, România și Muntenegru au învins țara gazdă Danemarca și s-au calificat împreună la Olimpiadă după ce meciul direct s-a terminat la egalitate, scor 23-23.

Care este scenariul prin care România și Muntenegru merg împreună la Tokyo

Dacă România învinge Muntenegru azi de la ora 17 la exact 5 goluri diferență, iar Muntenegru marchează măcar 25 de goluri, atunci cele două naționale ar merge la braț la Tokyo, pentru că Norvegia ar fi depășită din punct de vedere al golaverajului. La o victorie cu scorul de 30-25 a României, am avea 54 de goluri marcate, iar Muntenegru ar fi la 53.
Norvegia, cu 52 de goluri marcate, ar rămâne acasă, ceea ce ar reprezenta o lovitură neașteptată pentru dubla campioană olimpică în istoria Jocurilor Olimpice. România pierdea ultimul meci oficial cu Muntenegru, de la CM 2019 din Japonia, scor 27-26. Ultima noastră victorie datează din 2016, la Rio, când româncele s-au impus cu 25-21.Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo