După o primă repriză echilibrată în compania Norvegiei, România a îngenunchiat în fața naționalei lui Thorir Hergerirsson, care a primit și un imbold din partea arbitrelor care au condus a doua partidă a turneului Preolimpic de la Podgorica. Până la urmă, fetele lui Adrian Vasile au cedat cu 24-29, iar o victorie clară cu Muntenegru este singura noastră șansă la calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Fără să fi găsit prea multe soluții în atac, echipa națională de handbal feminin a României a fost învinsă de Norvegia cu 29-24, în primul meci disputat de tricolore la turneul preolimpic de la Podgorica. Pentru a ajunge la Tokyo, fetele pregătite de Adrian Vasile sunt acum nevoite să câștige la 5 goluri în fața Muntenegrului (următoarele adversare ale româncelor au obținut, vineri, o victorie surprinzătoare împotriva nordicelor).

Muntenegru – România, de la ora 17.00. Ce spune selecționerul Adi Vasile

Handbal
Cristina Neagu, veste excelentă! Când revine la echipa națională a României: "Atunci mă întorc!"
11/08/2021 LA 11:16
Azi, de la ora 17.00, România se va duela cu Muntenegru. Partida va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro. În afara presiunii uriașe pe care o resimțim înaintea meciului cu gazdele turneului preolimpic, avem și motive de bucurie. Cristina Neagu traversează o formă de joc de excepție. Interul stânga din echipa lui Adrian Vasile a înscris 11 goluri din 17 aruncări cu Norvegia, iar pe teren a fost prezentă tot meciul cu excepția a două minute, în care a fost eliminată.
Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Adrian Vasile a făcut declaraţii după înfrângerea cu Norvegia de la turneul preolimpic. "Mâine (n.r. azi) va fi un meci pe viaţă şi pe moarte, totul e la mâna noastră", a spus antrenorul despre meciul de duminică al tricolorelor cu Muntenegru. Adrian Vasile şi-a lăudat jucătoarele pentru spiritul de luptă şi a făcut referiri la meciul crucial cu Muntenegru.
"Astăzi (n.r. ieri) a fost o mare luptă a fetelor, sunt mulţumit de atitudinea fetelor şi nu am cedat, am încercat să luptăm 60 de minute. Pentru efortul fetelor şi spiritului lot de luptă spun felicitări. Pentru mine, paşii arătaţi de fete astăzi sunt un plus. Nu e un sentiment plăcut înfrângerea la cinci goluri. Mai avem un meci mâine şi este crucial, am mare încredere în fete că vom reuşi să ne calificăm. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Tot ce-mi doresc e ca România să fie calificată, care va fi a doua echipă nu mă interesează. Totul e la mâna noastră", a spus Adrian Vasile.
Antrenorul naţionalei nu a dorit să comenteze arbitrajul, iar despre faptul că în repriza secundă Cristina Neagu a arătat de mai multe nervozitate pe teren după decizii contestate de arbitraj a spus doar atât: "Cele mai grele momente ca jucător sunt când simţi că dai totul în teren, dar simţi şi că se întâmplă anumite lucruri, care nu sunt uşor de acceptat. Cristina e căpitanul echipei şi o mare patrioată".
Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016. Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile Jocurilor Olimpice din 2008 şi 2016.
Handbal
Naționala României de handbal feminin și-a aflat adversarele din preliminariile CE 2022
25/03/2021 LA 12:40
Handbal
"Nimic nu mai contează!" Cristina Neagu, prima reacție după ratarea calificării la Jocurile Olimpice
23/03/2021 LA 13:24