România și Muntenegru se înfruntă azi de la ora 17 în ultimul meci al grupei în turneul preolimpic de la Podgorica. Cele două naționale pot merge braț la braț la Tokyo pentru Jocurile Olimpice, însă e nevoie de un singur scenariu în care se aplică acest rezultat, în care Norvegia e lăsată acasă, chiar dacă nordicele s-au impus clar sâmbătă seara cu trupa lui Adi Vasile, scor 29-24.
Echipa antrenată de Adrian Vasile merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar în cazul în care obține o victorie la minimum 5 goluri diferență în partida cu Muntenegru. Există însă un precedent interesant în ceea ce privește o calificare la Olimpiadă chiar împreună cu țara ex-iugoslavă. În turneul preolimpic pentru calificarea la Rio 2016, România și Muntenegru au învins țara gazdă Danemarca și s-au calificat împreună la Olimpiadă după ce meciul direct s-a terminat la egalitate, scor 23-23.

Norvegienii se tem de o "înțelegere" între Muntenegru și România

Campionatul European (W)
Danemarca - Norvegia, marea finală de la EURO! Cele două rivale și-au disputat trofeul de alte 4 ori
18/11/2022 LA 18:24
Nordicele stau azi cu emoții, asta pentru că în primul meci de la turneul preolimpic au cedat în fața Muntenegrului. De altfel, norvegienii au acuzat public o posibilă înțelegere pe care tricolorele o au cu reprezentantele țării gazdă. Stine Skogrand (28 de ani), interul dreapta al norvegiencelor, a atras atenția în presa din Norvegia, imediat după succesul împotriva tricolorelor, asupra acestui aspect.
https://i.eurosport.com/2021/03/21/3015395.jpg
Aceasta este de părere că muntenegrencele își doresc să se califice la braț cu România la Jocurile Olimpice și să lase Norvegia în afara calificării: "Fetele din Muntenegru au stat în tribune și au încurajat România", a afirmat Skogrand potrivit colegilor de la Eurosport Norvegia, ea bănuind astfel o posibilă înțelegere între Muntenegru și România.
"Am un sentiment dubios în mine. Suntem totuși mai aproape de JO decât am fost ieri. Nu cred că vor paria pe rezultat, dar totul rămâne de văzut", a spus și Bredal Oftedal. Nordicele au adus în discuție legăturile strânse care există între Muntenegru și România. Cristina Neagu a jucat timp de 4 ani la Buducnost, în Muntenegru, iar actualul selecționer al României, Adi Vasile, a fost secundul lui Per Johansson la naționala Muntenegrului timp de trei ani, în perioada noiembrie 2017 – noiembrie 2020.

#ETalks Interviu cu Vasiliu Bogdan | Fetele de la handbal se luptă pentru calificarea la Jocurile Ol

Campionatul European (W)
Cristina Neagu l-a contrat pe președintele FRH pe tema arbitrajelor: "Întrebați-l mai multe!"
17/11/2022 LA 19:28
Campionatul European (W)
Președintele FRH, declarație inexplicabilă despre arbitraj: "Mai multe greșeli în favoarea noastră"
17/11/2022 LA 12:52