Handbalul masculin românesc trăiește prin Dinamo București și HC Dobrogea Sud Constanța, care au realizat performanțe notabile în ultimele zile în cupele europene.
Joi seara, clubul din Ștefan cel Mare a înregistrat unul dintre cele mai importante succese ale unei echipe masculine din România după 1990. Poate doar victoriile echipei HCM Constanța cu Barcelona (29-27 în 20004) și Montpellier (37-33 în 2019) să mai rivalizeze cu performanța "câinilor roșii" din partida cu Vive Kielce (32-29).
Handbal
Cristina Neagu, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a anului
ACUM 19 ORE

Dinamo a învins câștigătoarea Ligii Campionilor din 2016

Dar pe cine a învins, de fapt, Dinamo? Victoria la debutul în Liga Campionilor în acest sezon a venit împotriva unei formații care a cucerit trofeul nu cu foarte mult timp în urmă. Campioana Poloniei a devenit campioana Europei în 2016 și a mai jucat în alte trei semifinale în Liga Campionilor în ultimul deceniu. Cea mai recentă a fost disputată în 2019.
La startul competiției din acest sezon, clubul polonez a fost creditat printre favorite la titlu în acest sezon, având și o sete mare de revanșă după eliminarea din optimile de finală din ediția trecută, după o dublă partidă cu Nantes.
Vive Kielce este o echipă cu un buget de aproximativ 6 milioane de euro, aproape dublu cât cel al echipei Dinamo. Iar antrenorul este legendarul Talant Dușebaev, cel mai titrat din Liga Campionilor (epoca modernă a handbalului), cu 4 trofee. Un tehnician care, de altfel, a dat strălucire echipei, prin faptul că a dus-o până la primul titlu în Europa. Și ce succes de răsunet a obținut în 2016. Într-o finală cu Veszprem, polonezii erau conduși cu 9 goluri diferență cu 15 minute înainte de final, dar au realizat o revenire de senzație și au cucerit trofeul.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3222013.jpg
Este adevărat, Dinamo l-a adus în vară pe rivalul antrenorului de la Kielce, pe Xavier Pascual, care îl secondează cu 3 titluri în Europa, toate cucerite cu FC Barcelona. Dușebaev a câștigat trofeul de trei ori cu Ciudad Real, fosta adversară a Barcelonei.

Vive Kielce a transferat 3 jucători de la cea mai bogată echipă din lume

Din echipă poloneză fac parte și câțiva jucători de 5 stele, consacrați atât la echipele naționale, cu care au fost deja pe podiumurile mondiale, europene și olimpice. Igor Karacic, Andreas Wolff, Alex Dușebaev, Nicolas Tournat sunt handbaliști cu o cotă extraordinară, care și-au dovedit deja valoarea la cel mai înalt nivel.
În vară a fost transferat Dylan Nahi de la PSG. Adică unul dintre cei mai promițători jucători din lume, adus de la cel mai bogat club din Europa. Polonezii și-au făcut deja echipa și pentru următorul sezon. Și-au asigurat serviciile a încă doi jucători de la PSG, ale lui Benoît Kounkoud și Nedim Remili. Aceste achiziții făcute de la un club care își permite să ofere cele mai mari salarii din lume indică, de fapt, că și polonezii sunt o forță în Europa, o formație atractivă pentru câțiva dintre cei mai buni handbaliști din lume. Iar Vive Kielce este o echipă provenită dintr-un oraș cu sub 300.000 de locuitori, situat în sudul Poloniei.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3222012.jpg
"Să jucăm astfel împotriva unei echipe ca Vive Kielce, una dintre favorite la câştigarea Ligii Campionilor, este incredibil. Însă cu aceşti suporteri ai lui Dinamo, totul este uşor. Am dat totul pe teren, toţi au jucat la capacitate maximă şi pentru noi și a fost incredibil să începem cu două puncte ", a declarat Xavi Pascual.
"Sunt foarte fericit, niciodată în visele mele nu mi-am imaginat că voi face un asemenea meci. Am lucrat foarte mult în ultimele luni şi acum putem fi surpriza din Liga Campionilor", a declarat și cel mai bun jucător al echipei Dinamo în acest meci, Raul Nantes. Interul brazilian a terminat cu 11 goluri.
Pentru Dinamo urmează acum un alt meci de senzație, cu PSG, în Franța (23 septembrie).
Sursa foto: CS Dinamo
Handbal
Super transfer pentru Rapid: Andjela Janjusevic
IERI LA 10:57
Handbal
Dinamo, victorie uriașă în Ligă! Al treilea succes pentru ”dulăi”
IERI LA 19:41