Naționala feminină de handbal are în față o săptămână foarte importantă, două meciuri de calificare la Euro 2022, cu Insulele Feroe (20 aprilie, deplasare) și Austria (24 aprilie, acasă). Este, probabil, și un moment de cotitură pentru prima reprezentativă, care trage să rămână în elită, după ce la ultimele trei turnee finale a ieșit din Top 10. Totodată, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Înaintea celor două jocuri din grupă, România este pe locul 3 în grupa de calificare cu 3 puncte, după Danemarca – 8 puncte (este deja calificată la turneul final) și Austria – 5 puncte. Primele două clasate merg la Euro 2022. În mod normal, tricolorele vor depăși Insulele Feroe, astfel că lupta cea mare se va reduce la disputa cu Austria, programată duminică, la Rm. Vâlcea. Până atunci și Austria mai are o partidă pe teren propriu cu Danemarca.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
"Danezele sunt extrem de puternice din punct de vedere fizic, sunt cu un pas înaintea noastră. Va fi greu să ținem pasul cu ele", a susținut Sonja Frey, liderul naționalei Austriei.
Deși Danemarca nu mai are nicio miză, handbalista de la Ikast-Herning se așteaptă la o replică foarte puternică: "Pentru a învinge Danemarca, totul trebuie să se potrivească. Orice este posibil în sport, dar astfel de zile sunt, din păcate, foarte rare. Sper să facem un joc bun, să dăm totul."

Pe cine se bazează Herbert Muller la naționala Austriei contra României

Pentru cele două partide cu Danemarca și România, antrenorul Herbert Muller se poate baza pe scheletul de bază format din Petra Blazek, Sonja Frey, Patricia Kovacs, Stefanie Kaiser, Ines Ivancok, Johanna Schindler și Claudia Wess. În plus, mai sunt Katarina Pandza, Johanna Reichert, Nina Neidhart și Fabienne Tomasini, care sunt convocate cu regularitate în ultima perioadă. Cu Danemarca ar putea debuta și tinerele Santina Sabatnig și Ana Pandza.
Austria nu le are la dispoziție pe Josefine Huber (liderul apărării), Mirela Dedic, Vanessa Magg, Klara Schlegel, Nora Leitner, Kristina Dramac și Adriana Marksteiner.
Lotul Austriei:
  • Portari: Petra Blazek (Thuringer), Anna Hajgato (Hypo), Lena Ivancok (Lokomotiva Zagreb)
  • Extremă stânga: Nina Neidhart (Hypo)
  • Interi: Johanna Failmayer (WAT Atzgersdorf), Ines Ivancok (Bensheim/Auerbach), Katarina Pandza (Metzingen), Johanna Reichert (Thuringer), Johanna Shindler (Hypo)
  • Centri: Sonja Frey (Ikast-Herning). Ptaricia Kovacs (Mosonmagyarovari), Ana Pandza (Hypo), Santina Sabatnig (MGA Fivers)
  • Extreme dreapta: Fabienne Tomasinin (LV Bruhl), Claudia Wess (Hypo)
  • Pivoți: Stefanie Kaiser (Hypo), Anja Vuckovic (MGA Fivers)
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
IERI LA 14:09