Shaghayegh Bapiri a stârnit compasiunea întregii Europe, după ce şi-a prezentat dezvăluirile legate de ce a trăit în Iran, înainte de a cere azil politic. Totuşi, decizia sa nu pare privită cu ochi buni de fostele coechipiere de la naţională. Asta la nivel declarativ, pentru că, mai mult ca sigur guvernul de la Teheran nu ar acorda dreptul să se exprime unei jucătoare care ar susţine-o pe sportiva de 30 de ani care evoluează ca inter-dreapta.
Astfel, Maryam Yousefi, a treia cea mai bună marcatoare a Iranului la Mondialul recent încheiat cu succesul final al Norvegiei, a fost prima care a vorbit în presa din ţara natală despre decizia lui Bapiri.
"Este ceva ce li s-a întâmplat multor echipe de-a lungul anilor, iar de data aceasta nu s-a întâmplat nouă. Nu se pot face multe lucruri în privința asta", a spus Maryam Yousefi pentru etemaad.ir.
Campionatul European
Nebunie la Budapesta. Franța a învins Danemarca și a prins semifinalele Euro. Islanda marea perdantă
ACUM 11 ORE

"Garanţiile" invocate de Bapiri ar fi false

Bapiri a făcut o serie de dezvăluiri incredibile legate de tratamentul la care sunt supuse sportivele din Iran, dar a susţinut şi că toate componentele lotului Iranului ar fi vrut să ceară azil politic. Guvernul de la Teheran s-ar fi asigurat că nu se va întâmpla acest lucru prin luarea unor garanții înainte de zborul spre Madrid. Ar fi vorba de 45.000 de euro în bunuri sau imobile, astfel că familiile celor mai multe jucătoare depindeau în mare măsură de cât de "cuminți" erau acestea la Campionatul Mondial.
Nimic mai fals, susţine Yousefi, care e convins că, dacă cineva vrea să ceară azil politic, o poate face fără probleme. Doar că cei mai mulţi aleg să rămână, pentru că sunt ataşaţi sentimental de ţara de care aparţin.
"Nu e adevărat. Ţine de caracterul fiecărui om, atunci când cere azil politic. Poate că mulţi au posibilitatea de a lua astfel de decizii, dar rămân în ţară", a mai spus Yousefi.
Handbal
EXCLUSIV. Meciul Rapid-SCM Rm. Vâlcea amânat! Focar de COVID-19 la echipa olteană
ACUM 19 ORE
Campionatul European
Final incredibil la Europenele de handbal între Suedia și Norvegia!
IERI LA 21:42