Xavier Pascual este noul antrenor al naționalei masculine, iar azi a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă organizată de Federația Română de profil. Antrenorul catalan se află la al doilea mandat pe banca tehnică a tricolorilor. El s-a mai aflat în fruntea selecționatei în perioada 2016-2018.
"Este o mare provocare pentru mine să fiu antrenorul echipei naționale a României. Sunt foarte fericit că sunt la această echipă. Ideea este să facem cantonament în fiecare lună cu jucătorii şi pentru mine este o provocare foarte, foarte importantă în cariera mea", a fost primele reacții ale lui Xavier Pascual. Selecționerul și-a început discursul în limba română.
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
IERI LA 19:09

Xavier Pascual: "În momentul actual suntem într-o poziție proastă și trebuie să muncim"

Cu această ocazie, tehnicianul spaniol a făcut apel la toți antrenorii şi handbaliștii din România să contribuie la creșterea calității jocului primei reprezentative.
"Trebuie să fim foarte clari cu așteptările noastre, trebuie să știm unde suntem. În al doilea rând, voi încerca să trasez o singură cale pentru toată lumea, pentru jucători, pentru antrenori, pentru toată lumea. Pentru mine este important să știți că nu este echipa mea, nu este echipa președintelui, este o echipă a tuturor, este echipa României. De aceea am nevoie de toți antrenorii, de toți jucătorii, de fiecare în parte, să lucrăm împreună. Aceasta este cheia prin care echipa națională să crească.
Nu va fi ușor cu siguranță, dar avem un plan pe care vreau să îl pun în aplicare. Acum lucrăm cu 32 de jucători tineri, dar vreau să văd și alți jucători în meciuri. Echipa națională va fi deschisă pentru toată lumea. Toată lumea trebuie să dea tot ce are mai bun pentru a ajuta echipa pentru că în momentul actual suntem într-o poziție proastă și trebuie să muncim. Trebuie să vorbim mai puțin și să muncim mai mult. Acum am avantajul de a vedea mai multe meciuri, că pot urmări jucătorii și pot vedea dacă ei pot ajuta echipa naţională", a mai spus Pascual.
https://i.eurosport.com/2021/05/02/3125354.jpg
Catalanul a semnat un contract pe 3 ani cu echipa națională masculină. "Noi cei din handbal suntem bucuroși că antrenor al echipei naționale este Xavier Pascual. Este o revenire a lui în această funcție. Am avut șansa să îl avem în urmă cu trei ani antrenor al echipei naționale, nu am putut să continuăm acel contract datorită faptului că Barcelona a interzis să aibă activități în afara clubului. În momentul de față, venind la clubul Dinamo, am reînnodat această colaborare.
Contractul lui Pascal va fi unul pe trei ani, cu orizont Jocurile Olimpice. Așa ne-ar plăcea să semnăm cu toți antrenorii echipelor naționale, pe ciclu olimpic. În funcție de realitățile momentului, atât Federația Română de Handbal, cât și Pascual pot ieși din contract, după fiecare an în parte", a declarat și Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.
Oficialul FRH a precizat că obiectivul tehnicianului spaniol este calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.
Xavier Pascual l-a înlocuit în funcție pe Rareș Fortuneanu. De remarcat faptul că antrenorul catalan a sosit în vară în România, la Dinamo, după ce în luna iunie a câștigat Liga Campionilor pentru a treia oară cu FC Barcelona.
Sursa: Agerpres
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, pas mare spre grupele EHF European League
04/12/2022 LA 18:59