Dinamo București a câștigat un nou titlu de campioană în România la handbal masculin, al șaselea la rând, cu două etape înainte de finalul Ligii Naționale.
Formația pregătită de Xavier Pascual a câștigat la pas acest sezon, cedând doar 8 puncte din cele 72 posibile. Suspans a fost doar până prin februarie, când HC Dobrogea Sud Constanța, formație care a terminat în frunte anul 2021, a pierdut câteva puncte.
Handbal
Adrian Vasile nu va primi un nou contract! Cine îl va înlocui la naționala feminină de handbal
ACUM 17 ORE
"Ne apropiem de finalul unui sezon extrem de solicitant. Ne-am îndeplinit obiectivul principal, suntem campioni și avem locul asigurat în grupele EHF Champions League 2022-2023, fără să mai fie nevoie să solicităm wild-card. Mai avem un obiectiv, cucerirea Cupei României pe 14-15 mai. Urmează să vedem unde se va disputa turneul final.", a reacționat clubul pe pagina oficială de Facebook, după ce și-a trecut în cont titlul cu numărul 18 din istoria Ligii Naționale.

Dinamo a avut două opțiuni în 2021. A mers pe un proiect pe 3 ani

Apoi, gruparea din Ștefan cel Mare și-a explicat parcursul din acest an competițional, în care a evoluat și în Liga Campionilor:
"După terminarea sezonului trecut am avut pe masă două opțiuni:
PRIMA. Să păstrăm lotul de la acel moment, antrenori și jucători, și să ne focusăm pe campionat și pe cupă, fără să avem pretenții la cupele europene (nu știam la acel moment dacă vom fi acceptați sau nu, pe bază de wild-card, în EHF Champions League). Dacă ieșea ceva, bine… Dacă nu, nicio problemă.
A DOUA. Crearea unui proiect care să ne dea speranța că în trei ani putem ajunge cât mai sus în noul format al EHF Champions League. Totodată, am fost conștienți din start că un astfel de proiect înseamnă sfârșitul unei generații și construirea uneia noi. Că va urma un an de tranziție, cu un antrenor nou, cu multe schimbări, cu o nouă mentalitate, un alt nivel de disciplină și de joc.
Am optat pentru a doua variantă, asumându-ne reacțiile ce urmau să apară, pentru că în mod natural există o rezistență la schimbare.
Am adus un antrenor nou, de top mondial, câștigător de EHF Champions League și am mai făcut, de la momentul respectiv, doar 2-3 transferuri de jucători. Pentru că întotdeauna o echipă care se respectă are lotul format, pentru anul următor, cu mult înainte de a se încheia sezonul actual. Așa a fost și este și la Dinamo. Apropo de acest aspect, suntem certați uneori că nu prezentăm transferurile pe care presa sau fanii le-au anunțat deja. V-ați gândit cum e atmosfera în vestiarul echipei cu jucătorii care se gândesc că nu mai au loc și trebuie să-și caute echipă?
A urmat un sezon greu, pentru toată lumea. Cu o presiune extraordinară, pentru că obiectivul principal era câștigarea titlului, pentru a putea continua priectul. Și l-am atins! Suntem campioni și deja ridicăm ștacheta."

"Putem duce echipa de handbal la un nivel superior"

Pentru Dinamo urmează un nou sezon la nivel de Liga Campionilor, iar clubul a efectuat câteva achiziții semnificative. Câteva au fost oficializate, mai multe vor fi confirmate în perioada următoare.
"Ne-am asigurat transferuri valoroase pentru noul sezon și suntem siguri că pentru Dinamo va face pasul la NEXL LEVEL. De aceea avem rugămintea ca suporterii să ne ofere credit, să fie în continuare alături de echipă și să accepte că pot exista sincope chiar și acolo unde inima nu le dorește. Managementul clubului are tot interesul ca echipa să performeze și caută să aducă oameni valoroși alături de proiect.
Venim azi cu aceste explicații pentru că în lipsa titlului național nimic nu ar mai fi avut sens. Iar timpul va valida deciziile noastre. Suntem deschiși și acceptăm critici atunci când sunt justificate, dar nu cerem decât răbdare și încredere. Nu ai cum să creezi un grup, un mecanism nou, pe alte principii, în numai un an. Dacă în sezonul viitor, la transferurile pe care le vom face, jocul nu va fi îmbunătățit, atunci criticile vor fi justificate.
Dar noi credem că proiectul crește frumos, cu o nouă generație, iar suporterii trebuie să fie alături de noi. Împreună am făcut multe lucruri minunate, împreună putem duce Dinamo la un nivel superior", a mai subliniat clubul.
Handbal
EXCLUSIV | Raul Nantes pleacă de la Dinamo! Ce jucători se vor mai despărți de campioană
04/07/2022 LA 08:37
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20