"Noi suntem mai vocali, deşi nu avem drept de vot. Suntem persoane vârstnice şi nu suntem acceptaţi nici măcar în sală. Adică la Federaţia Română de Gimnastică ar veni Nadia Comăneci să nu i se accepte participarea. Statutul FRH a fost schimbat în aşa fel încât nici măcar preşedintele de onoare Cristian Gaţu nu are dreptul să intre. Este fără precedent. Este umilinţă totală pentru noi. Ăsta este respectul pentru noi, nişte generaţii care au făcut şi ele un pic de handbal. Am încercat să respectăm toate regulile pentru a ne accepta la Adunarea Generală, adică să dăm nume, prenume, cine vorbeşte şi conţinutul discursului... deci umilinţă. Dar apoi a venit scrisoarea în care se spunea că nu putem veni pentru corectitudinea alegerilor. Această masă organizată în seara asta este un chiolhan cu care se cheltuiesc foarte mulţi bani. Cineva plăteşte totul şi asta nu e corectitudine", a afirmat fostul campion mondial.
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV | DEZVĂLUIRI ÎNAINTE DE ALEGERILE LA HANDBAL. CE TERTIPURI S-AU FĂCUT PENTRU VOTURI
Handbal
Laudatio pentru "Pitica Atomică" a handbalului! Valentina Elisei Ardean, la momentul retragerii
ACUM 18 ORE

Voina, înainte de alegerile pentru președinția FR de Handbal: "Au temele făcute"

Voina e convins că s-au făcut jocuri de culise și susține că orice candidat ar ieși, excepție Dedu, actualul președinte, ar însemna un plus pentru handbalul românesc.
"Lucrurile sunt clare, cei care vor veni să voteze vor fi prea puţini din handbal şi cu ţintă exactă şi clară. Au temele făcute, pentru că oamenii din handbal ştiu că sportul acesta e pe un drum greşit. Din păcate se merge până la ameninţări dacă cineva din lumea handbalului ar spune că susţine pe X sau Y. Din acel moment persoana sau echipa lui ar avea dificultăţi. Eu sper totuşi ca schimbarea să se întâmple şi să iasă oricare dintre cei care candidează, mai puţin preşedintele actual. Pentru a opri această cădere a handbalului... doar să oprim, iar apoi încet-încet să revenim acolo unde am fost'', a mai spus Radu Voina.
Radu Voina a participat, miercuri, la Stadionul Steaua din Capitală, la festivitatea în cadrul căreia au fost omagiaţi foştii handbalişti ai echipei Steaua, câştigători ai Cupei Campionilor Europeni în 6 aprilie 1968 şi 22 aprilie 1977, precum şi Cupa Challenge în 29 aprilie 2006.
La alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal şi-au depus dosarele patru candidaţi: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina, fiul lui Radu Voina. Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Handbal este programată la 28 aprilie, de la ora 11:00, la Hotel Marriott din Capitală. În cadrul acesteia cei 245 de membri afiliaţi vor alege preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie.
Sursa: Agerpres
Alegerile pentru președinția Federației Române de Handbal au acoperire totală pe eurosport.ro grație eforturilor celor mai buni doi jurnaliști din România pe handbal: Marius Huțu și Marian Ursescu. Cei doi vor face un adevărat tur de forță azi, pentru a aduce în timp real toate informațiile despre ce se întâmplă la alegerile pentru unul dintre cele mai râvnite posturi din sportul românesc.
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
IERI LA 07:02
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
26/05/2022 LA 18:50