Handbalul feminin din România are o nouă campioană în România, Rapid București, care a câștigat lupta cu CSM București în ediția 2021/22. Cristina Neagu & Co au câștigat ambele meciuri directe cu formația din Giulești, dar s-au încurcat la patru partide "indirecte" (2 egaluri și 2 eșecuri în restul de 24 de jocuri), comparativ cu câștigătoarea titlului, care a mai pierdut un singur meci din restul de 24.
Rapid București este în sărbătoare, reușind să câștige al șaselea titlu din istoria clubului, dar primul după o pauză de 19 ani. Asta înseamnă că anul Centenarului (100 de ani de la înființarea Clubului Sportiv) va găsi echipa de handbal în Liga Campionilor.
Handbal
EXCLUSIV | Raul Nantes pleacă de la Dinamo! Ce jucători se vor mai despărți de campioană
ACUM 3 ORE
Dar cum a reușit formația pregătită de Carlos Viver să răstoarne toate pronosticurile? După ultimul sezon, clubul a reușit să efectueze câteva transferuri inspirate, cu care și-a dublat practic toate posturile. Rapid a avut o bancă destul de lungă în acest sezon și a avut constanță pe tot parcursul sezonului. Sorina Tîrcă, Fraga Fernandez și Ainhoa Hernandez au fost jucătoare cheie în drumul spre titlu, dintre noile achiziții, dar clubul a avut în general mână bună la aproape toate transferurile. Inclusiv Oana Manea și Dorina Korsos, care s-au alăturat pe parcurs, au venit cu acele plusuri de care echipa avea nevoie pentru a menține ritmul până la sfârșit.

Rapid București a perfectat șapte transferuri

Prin câștigarea titlului, Rapid București și-a asigurat prezența în Liga Campionilor, în timp ce echipa CSM București este nevoită să solicite un wildcard din partea EHF, așa cum s-a întâmplat și în 2019 și 2020.
După cum a arătat campania de achiziții, noua campioană s-a pregătit din timp pentru acest moment. Rapid a perfectat șapte transferuri pentru următorul sezon, toate fiind jucătoare de echipă națională:
  • Irene Espinola (inter dreapta, Neckarsulmer)
  • Jennifer Gutierrez Bermejo (extremă stânga, Borussia Dortmund)
  • Orlane Kanor (inter stânga, Metz)
  • Alexandra Lacrabere (inter dreapta, Chambray Touraine)
  • Ivana Kapitanovic (portar, Metz)
  • Lorena Ostase (pivot, CSM Slatina)
  • Angola Isabel Guialo (centru, Fleury Loiret)
În plus, echipa va beneficia de serviciile a două handbaliste care nu au putut ajuta foarte mult în actuala ediție, portarul naționalei Denisa Dedu, care a devenit mamă, și extrema dreaptă Marta Lopez, absentă din cauza unei accidentări serioase.
Împrumutată anul trecut de la Corona Brașov, Sorina Tîrcă a devenit liberă de contract, după ce gruparea de la poalele Tâmpei a ratat promovarea în Liga Națională. Așadar, interul stânga de 23 de ani va avea continuitate la campioana României. Dintre numele importante în sezonul de titlu, Rapid se desparte de Julie Foggea, care va ajunge la Brest, pentru a suplini plecarea danezei Sandra Toft la Gyor, și Azenaide Carlos. Angoleza va ajunge la Kastamonu. Ambele posturi vor fi bine acoperite. La poartă, Carlos Viver le va avea pe Denisa Dedu, Ivana Kapitanovic și Diana Ciucă. Iar pe inter dreapta vor juca Alexandra Lacrabere și Irene Espinola.
Banca va fi și mai puternică în viitoarea stagiune, iar Rapid va avea la prima vedere un lot mai puternic decât echipe precum Savehof, Podravka, Buducnost, Kastamonu, care nu au trecut de grupe în Liga Campionilor, în ediția 2021/22.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
01/07/2022 LA 13:26