19 ani au trecut de la ultimul titlu câștigat de Rapid București în handbalul feminin. Giuleștencele au trecut de atunci și prin liga a doua, au revenit, dar nu au mai aspirat la primul loc.
În acest sezon, visul suporterilor de sub Podul Grant de a mai câștiga un nou titlu, este mai aproape ca oricând. După 14 etape disputate în Liga Florilor, Rapid e pe primul loc în clasament cu 39 de puncte, cu 5 mai multe decât campioana CSM București și cu 8 mai mult decât SCM Rm. Vâlcea.

9 minute de coșmar pentru Vâlcea

Handbal
Ramona Farcău: "Nu sunt adepta forțării copiilor, pentru a obține niște rezultate mincinoase"
ACUM 3 ORE
Miercuri seara, în Sala Giulești, Rapid a învins SCM Rm. Vâlcea cu 33-27. Trecuseră 8 ani de la ultimul succes al bucureștencelor în fața oltencelor. 20 de minute au rezistat oaspetele iureșului impus de gazde. Fraga Fernandez, handbalista venită în această vară chiar de la Vâlcea, a impus ritmul, fiind una dintre cele mai bune jucătoare. De la 12-10 în minutul 21, Vâlcea a avut o cădere inexplicabilă. Și Rapid a intrat la pauză cu un avantaj considerabil: 18-11.
Vâlcea a încercat în partea a doua să revină, dar Asma Elghaoui (12 reușite) și Irina Glibko (7) au fost singurele jucătoare conectate cu adevărat la meci. S-au apropiat la patru lungimi, dar niciodată la mai puțin. De la Rapid au strălucit angoleza Carlos Azenaide (7 goluir) și unguroaica Dorina Korsos (7), ultima adusă de doar o săptămână. Extrema stânga a marcat 7 goluri din tot atâtea situații! Joc bun și pentru Sorina Târcă și Eliza Buceschi, pe finalul de meci.
Pentru Rapid, peste două etape urmează derby-ul cu CSM București, tot în Sala Giulești. Pentru echipa antrenată de Adi Vasile, victoria pare singura opțiune, altfel Rapid va scăpa cu adevărat în campioană.
  • Clasament după 14 etape
    1. Rapid București 39
    2. CSM București 34
    3. SCM Rm. Vâlcea 31
    4. Gloria Buzău 28
Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
IERI LA 18:16
Handbal
Dinamo face eventul! Finală extrem de palpitantă în fața Stelei
IERI LA 17:43