Rapid București a câștigat la pas toate cele trei partide disputate în cadrul turneului ”Cupa Craiovei”, din Oltenia. Campioana României a învins SCM Rm. Vâlcea, ocupanta locului 3 în România, în ediția trecută, cu 34-28, a trecut cu 30-20 de echipa gazdă, SCM Craiova, și cu 38-27 de formația maghiară Alba Szekesfehervar, locul 10 în Ungaria, sezonul trecut.
Antrenorul Carlos Viver a avut l dispoziție tot lotul de jucătoare. Noile transferuri ale campioanei și-au făcut apariția pentru prima dată în tricoul vișiniu. Portarul Ivana Kapitanovic și jucătoarele de câmp Alexandra Lacrabere, Jennifer Gutierrez, Lorena Ostase, Orlane Kanor, Isabel Guialo, Irene Espinola sunt handbalistele aduse în această vară pentru ca Rapidul să câștige titlul în România și în anul centenarului clubului.
Următoarele două partide pentru Rapid vor fi pe 11 și 12 august, la Brăila, cu Dunărea.
Handbal
Marea problemă a campioanei Dinamo pentru sezonul viitor! Cum încearcă Pascual să schimbe lucrurile
12/08/2022 LA 09:38
Tot la ”Cupa Craiovei”, SCM Rm. Vâlcea a învins cu 40-32 pe SCM Craiova și cu 39-29 pe Alba Szekesfehervar și a terminat pe locul 2. SCM Craiova a obținut succesul în fața maghiarelor de la Szekesfehervar, 29-28. Pentru Vâlcea uremază turneul pe care-l va organiza pe teren propriu, în 11-12 august, cu Dacia Mioveni, CSM Slatina și CSM Galați.

Amical închis publicului pentru CSM București

CSM București va pleca luni într-un turneu de o săptămână în Ungaria și Slovenia, acolo unde va susține și trei partide de pregătire. Una cu Ferencvaros Budapesta (9 august) și două cu Krim Ljubljana (12 și 14 august).
https://i.eurosport.com/2022/08/06/3428470.jpg
Până atunci, ”tigroaicele” au susținut prima și singura partidă de verificare în România, până la startul sezonului. Adversare au fost fetele de la Gloria Buzău. Surprinzător însă, conducerea CSM București a hotărât ca amicalul să nu fie unul deschis publicului. Această decizie a fost taxată imediat pe rețelele de socializare. "Adi Vasile vrea ca nimeni să nu-i fure tactica!" sau "Parcă moto-ul echipei era <Orașul tău, echipa ta>", "Baza de secretizare Vasile-Vărzaru", au scris fanii CSM-ului nemulțumiți că nu-și pot vedea favoritele la lucru.
Pe pagina de Facebook a CSM București, după meci, s-a postat: "Primul amical pentru fetele de la CSM București a fost un real succes". Bucureștencele s-au impus cu 38-30 (21-16).

Bistrița câștigă Memorialul "Lascăr Pană"

Într-un alt turneu de pregătire, disputat de această dată la Baia Mare, în sistem Final 4, Gloria Bistrița a câștigat "Memorialul Lascăr Pană". Echipa pregătită de Horațiu Pașca a câștigat în primul meci, 33-26 cu Kisvardai KC (Ungaria), iar apoi s-a impus în finală, 34-30 cu Minaur Baia Mare. Formația gazdă se impusese în primul joc, 39-22 cu echipa de ligă secundă, U Cluj Napoca.
În alte amicale disputate în țară, Măgura Cisnădie a învins într-un prim joc pe Dacia Mioveni, 32-27, pentru ca în al doilea, echipa argeșeană să se impună cu 29-27.
Handbal
EXCLUSIV. Melinda Geiger se întoarce pe teren. Cu ce echipă a semnat!
11/08/2022 LA 05:53
Handbal
Naționala României de handbal feminin are un nou selecționer: Florentin Pera
09/08/2022 LA 11:07