Naționala masculină de handbal are un examen important în această săptămână, confruntarea în dublă manșă cu Macedonia de Nord, în prima fază a play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial 2023. Prima manșă are loc joi, de la ora 20:00, la Skopje, iar returul se va disputa două zile mai târziu, în București (ora 18:00).
Invitat la emisiunea Handbal Magazin pe pagina Eurosport de Facebook, Robert Licu, jucător cu peste 200 de jocuri și peste 1.000 de goluri la naționala României a prefațat această întâlnire.
"Din ce am văzut efectiv în ultimul timp, am observat o echipă națională a României care s-a chinuit cu Turcia, Moldova și Israel. Greu, foarte greu ce s-a întâmplat în meciurile astea. De aceea, o partidă cu Macedonia de Nord va fi mult mai grea. Adversarul are experiența acumulată la turneele finale, s-a calificat în ultimul timp la mai toate competițiile. OK, au pierdut un jucător, câștigă un antrenor, ca să spunem așa (n.r. cu referire la Kiril Lazarov). Sau și-au pierdut cel mai important jucător, dar rămâne o echipă cu o experiență, mai ales pentru jocurile acestea decisive. De aceea, sper eu, cumva, că România va încerca să obțină acolo un rezultat un bun, într-o sală cu un public fierbinte.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
Va fi foarte greu, chiar și în al doilea meci de la București. Macedonienii au un spirit de luptă senzațional, chiar dacă nu au nici ei niște jucători de talie mondială, nu au niște staruri acolo", a susținut Robert Licu.

Robert Licu: "Au dat foc drapelului românesc în timpului meciului"

Kiril Lazarov este selecționerul Macedoniei de Nord, dar face parte și din lista de 21 de jucători pentru cele două partide cu România
"Mă gândesc că dacă a ales să fie antrenor, va fi mai greu să se întoarcă în teren, dar nu este imposibil. Mai ales acasă la el, chiar și aici, mi-e greu să mă gândesc însă la chestiunea asta. Eu unul nu aș face-o, dacă am ales să mă retrag, să mă întorc de unde am plecat? Dar e decizia lui... E e văzut ce variante mai au, cine mai poate sta pe bancă să-l ajute", a comentat Robert Licu despre rolul dublu al lui Lazarov, jucător la Nantes, deși are deja 41 de ani.
Cu această ocazie, fostul "tunar" al naționalei și-a amintit și de un episod România – Macedonia de Nord, de la Skopje, din anii 90:
"A fost un meci groaznic, am pierdut la un scor foarte mare în Macedonia. Așa ceva nu am văzut în viața mea, a fost un șoc. Mi-a făcut mare plăcere să joc cu un public advers. Dar atunci a fost de o adversitate teribilă. Au dat foc drapelului românesc în timpului meciului. Și doi, nu știu cum aș putea să mă exprim, la o jumătate de metru sau chiar de un metru de linia de margine era totul alb din cauza precipitațiile care veneau din tribună. A fost înfiorător, nu știu cum de acel meci nu a fost întrerupt și nu au fost evacuați spectatorii din sală".
Câștigătoarea barajului România – Macedonia de Nord va înfrunta Cehia în faza a doua a play-off-ului.
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
IERI LA 14:09