Naționala feminină de tineret (U20) și-a făcut azi debutul la Campionatul Mondial de handbal din Slovenia cu o victorie contra Angolei, cu 26-23. A fost un joc care nu a ridicat probleme deosebite selecționatei conduse de Horațiu Pașca, antrenor în Liga Națională la Gloria Bistrița.
Cu aproximativ 10 minute înainte de final, România a avut un avantaj de 7 goluri, 21-14. Mihaela Mihai, cu 6 goluri, a fost cea mai bună marcatoare din tabăra tricoloră. Au mai înscris: Lixăndroiu 4, Lupei 4, Necula 4, Stoica 3, Gogîrlă 2, Coman 2, Țîrle 1.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
ACUM O ZI
Portarul Sara Rus, cu un procentaj de 32%, a fost MVP-ul întâlnirii.

România a debutat cu dreptul. Reacția selecționerului

Imediat după partida câștigată cu Angola, Horațiu Pașca a oferit și o declarație pentru site-ul oficial al FRH:
"Știam despre Angola că e o echipă cu jucătoare foarte tehnice, care au calități fizice impresionante, forță în regim de viteză, foarte agile și cu un joc extrem de incomod. Schimbă permanent sistemul de apărare și pe cel de atac, iar asta poate pune probleme oricui.
Am intrat foarte bine în meci, am luat doar 4 goluri, până când am început să avem câteva probleme în apărare. Am pierdut mingi foarte ușor, apoi le-am dat lor posibilitatea să înscrie foarte repede. Mă bucur că ne-am păstrat capul pe umeri și că în repriza a doua am reușit să îi surprindem, să găsim soluții indiferent de sistemele lor de joc.
Vreau să le felicit pe fete pentru victoria asta, chiar dacă a fost obținută cu unele emoții. Cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, ceea ce ne dă speranțe pentru meciurile care vin."
România face parte din Grupa E la Campionatul Mondial U20. În celălalt meci la zilei din grupă, Cehia a învins Lituania cu 33-16. Turneul final din Slovenia este primul cu 32 de națiuni la start și la această categorie. Primele două selecționate din cele 8 grupe se califică în Main Round.
Mondialul de tineret la feminin din Slovenia este primul după o pauză de 4 ani. Ediția din 2020, care ar fi trebuit să aibă loc în România, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
IERI LA 13:26
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
IERI LA 09:56