De MARIAN URSESCU
România avea nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate pentru a se califica la Campionatul European din luna noiembrie. În fața Austriei, ”tricolorele” au început însă foarte bine, au condus cu 3-0 și apoi 6-2. Echipa antrenată de Herbert Muller, românul născut la Timișoara, a egalat însă la 8 și a arătat că nu a venit în România în excursie.
Numai că, impulsionate de cei peste 2.500 de spectatori, Negau și compania au marcat de cinci ori consecutiv și până la pauză aveau deja 6 lungimi distanță: 19-13.
Handbal
Laudatio pentru "Pitica Atomică" a handbalului! Valentina Elisei Ardean, la momentul retragerii
IERI LA 08:37
În partea a doua diferența a crescut, a ajuns și la 10 goluri. Calificarea era pecetluită. Antrenorii Adi Vasile și Bent Dahl au trimis în teren toate jucătoarele și aproape toate și-au trecut și numele pe lista marcatoarelor. Au strălucit însă Cristina Neagu (12 goluri marcate), dar și portarul Daciana Hosu, cu 10 parade în cele 45 de minute în care a apărat poarta României. Celelalte goluri ale României: Laslo, Bazaliu, Pintea, Ostase câte 4, Dincă 3, Seraficeanu 2, Tîrcă 2, Subțirică 1, Lupei 1.

Tragerea la sorți a grupelor pe 28 aprilie

Se cunosc toate echipele calificate la Campionatul European din acest an. Turneul final continental se va disputa pentru prima dată în luna noiembrie (4-20 noiembrie), asta pentru a nu se suprapune cu Mondialul de fotbal din Qatar.
Euro 2022 este organizat de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, țări calificate din oficiu la turneul final. Norcegia, campioana europeană en-titre a avut și ea biletele pentru întrecerea continentală. Celelalte 13 locuri au fost obținute în urma meciurilor de calificare: Polonia, Elveția (grupa 1), Danemarca, România (grupa 2), Olanda, Germania (grupa 3), Franța, Croația (grupa 4), Spania, Ungaria (grupa 5), Suedia, Serbia (grupa 6).
Elveția a profitat din plin de excluderea Rusiei și va participa pentru prima dată în istorie la un Campionat European. România va fi prezentă pentru a 14-a oară, lipsind doar de la Euro 2006. ”Tricolorele” se pot lăuda cu o singură medalie, cea de bronz obținută la ediția din 2010.
Tragerea la sorți a grupelor CE 2022 va avea loc pe 28 aprilie, iar România, cel mai probabil, va face parte din urna a treia.
România s-a mai calificat de două ori în semifinale (2000 și 2018), dar de fiecare dată a terminat pe locul 4. La ultima ediție, Euro 2020, România a ocupat cel mai slab loc, poziția a 12-a.
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
27/05/2022 LA 07:02
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
26/05/2022 LA 18:50