Meciul cu Olanda nu mai avea nicio miză pentru România, în timp ce batavele depideau de un succes pentru a spera în continuare la ocuparea poziției a 3-a în grupă, care asigură prezența în lupta pentru locurile 5-6. Acest lucru s-a văzut și pe teren și campiona mondială s-a distanțat repede pe tabelă, profitând și de numeroasele greșeli ale româncelor, iar la pauză s-a intrat cu 16-12 pentru olandeze.
Fără Cristina Neagu, România a dat semne de revenire în startul reprizei secunde apropiindu-se la 2 goluri la un moment dat, însă din acel moment totul s-a rupt. Diferența pe tabelă a crescut constant, iar la final tabela a arătat un neverosimil 35-24 pentru Olanda, aceasta fiind cea mai drastică înfrângere a fetelor noastre la turneul final din Danemarca.

Un nou turneu final ratat pentru România

Handbal
CSM București – Buducnost 30-22, în Grupa A a Ligii Campionilor
IERI LA 13:42
Așadar, România încheie acest Campionat European cu un bilanț dezamăgitor: o victorie și 5 înfrângeri. Pentru a 2-a oară consecutiv, tricolorele încheie pe poziția a 12-a un turneu final, după ce ocupaseră același loc la mondialul de anul trecut din Japonia. Aceasta este cea mai slabă clasare din istorie a tricolorelor la un campionat european.
După acest turneu final, rămânem doar cu satisfacția de a fi câștigat 2 jucătoare pentru echipa națională, Cristina Laslo și Lorena Ostase, și cu speranța că fetele își vor reveni până în luna martie, când va avea loc turneul preolimpic. România este într-o grupă cu Muntenegru, Norvegia și Tailanda (se califică doar primele 2 clasate), iar șansele de a merge din nou la Jocurile Olimpice sunt destul de mici dacă jocul formației noastre nu se va îmbunătăți. Dacă ținem cont că turneul preolimpic se va disputa în Muntenegru, putem spune că tricolorele pleacă cu șansa a 3-a. Norvegia este cea mai în formă echipă a momentului și este principala favorită la aurul european, în timp ce Muntenegru a făcut un turneu final foarte bun, încheind pe locul 4 Grupa I principală.
Handbal
Veste uriașă pentru Dinamo. Clubul din Ștefan cel Mare se poate apuca de planuri mari
22/10/2021 LA 17:18
Handbal
HC Motor Zaporojie – Dinamo București 28-27. Reprezentanta României a avut victoria în mână
21/10/2021 LA 18:22