De MARIAN URSESCU
Naționala feminină a României mai are de jucat două meciuri în grupa a doua de calificare pentru Euro 2022. Pentru a fi sigură de participarea la turneul final de la finalul anului, al 14-lea din istorie, reprezentiva noastră va trebui să obțină maximum de puncte din dubla cu Insulele Feroe și Austria.

Fără medic, dar cu mental coach

Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 8 ORE
Echipa pregătită de Adrian Vasile și Bent Dahl a plecat luni spre Insulele Feroe, acolo unde miercuri, de la ora 21:00, va întâlni micuța echipă insulară. Din cauza costurilor mari, federația nu a putut închiria un charter, iar drumul s-a făcut cu curse de linie.
Oamenii de handbal au comentat imediat, înaintea alegerilor. ”Au păstrat banii pentru dineul oficial din preziua alegerilor”. Problema este că, la întoarcere, Neagu, Buceschi și compania vor face 17 ore pe drum! ”Naționala” Austriei, care joacă în aceeași zi cu Danemarca, la Viena, va ajunge înaintea româncelor pentru meciul direct, de la Rm. Vâlcea!
Și mai e un aspect amplu dezbătut de oamenii de handbal. Federația a decis ca niciun medic să nu însoțească echipa în Feroe. În schimb, în delegație a fost inclus un mental coach. ”Trebuie să le ridice fetelor moralul pentru jocul cu Feroe? Adevărul e că, la ce evoluții am avut în ultimul timp, au nevoie”, au comentat câțiva oameni din fenomen.

Probleme cu Insuele Feroe

Insulele Feroe au dat mari bătăi de cap României la ultimele două partide. În 2019, în preliminariile CE 2020, Feroe a condus România la pauză, 12-11, iar reprezentativa noastră s-a impus greu în fața unei echipe de amatoare, 25-20.
Apoi, anul trecut la Mioveni, în actuala campanie, în meciul tur, echipa lui Adi Vasile a condus doar cu 15-14 la pauză. A câștigat la final, 26-19. Feroe a pierdut greu, la patru și cinci goluri și în fața Austriei.

Nu s-au mai calificat de 20 de ani la Europene

Meciul decisiv pentru ajungerea la Euro 2022 se va disputa la Rm. Vâlcea, în ziua de Paște. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 33-33. În funcție de rezultatele din penultima etapă a calificărilor, României ar putea să-i fie de ajuns și un rezultat de egalitate cu Austria.
Pregătită de Herbert Muller, românul născut la Timișoara, care antrenează și Thuringer HC, Austria nu a mai reușit o calificare la un Campionat European din 2002. Acum, românii tremură pentru că evoluția primei reprezentative nu a fost deloc una dătătoare de speranțe în ultimul timp.
Clasament grupa 2
1. Danemarca 4 4 0 0 133-96 8
2. Austria 4 2 1 1 110-106 5
3. România 4 1 1 2 114-119 3
4. Feroe 4 0 0 4 84-120 0
* primele două echipe se califică la Euro 2022
Mai sunt de jucat: Austria-Danemarca, Feroe-România (20 aprilie), Danemarca-Feroe (23 aprilie), România-Austria (24 aprilie)
Lotul României
Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă
Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Corina Lupei
Interi stânga: Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Sorina Tîrcă, Bianca Harabagiu
Centri: Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi
Inter dreapta: Alina Ilie
Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Alexandra Badea
Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44