Chiar și așa, fetele noastre merg mai departe, în grupele principale de la Campionatul European de Handbal. În urma înfrângerii de azi cu Norvegia, scor 20-28, tricolorele merg în grupele principale cu 0 puncte, deoarece singura victorie a fetelor noastre este cea împotriva Poloniei, ultima clasată.
Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază. În 18 decembrie vor avea loc semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie.

Ce adversare ar putea avea România în grupele princiape la Campionatul European de Handbal

Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
IERI LA 19:09
Croaţia şi foarte probabil Ungaria vor fi adversarele României în grupele principale de la Campionatul European. Olanda, campioana mondială, poate rata calificarea. Grupa C, cea care se împerechează cu grupa nostră pentru grupele principale, e una extrem de echilibrată.Înainte de startul competiţiei, de părea că Olanda va fi una din adversarele lui Neagu&Co în Main Round, unii specialişti considerând că batavele, campioane mondiale, vor câştiga grupa C.
Doar că, după ce a pierdut cu Serbia (25-29), "portocala mecanică" a fost învinsă, total neaşteptat, şi de Croaţia, scor 25-27. Astfel, fără punct după primele două partide, Olanda va juca meci decisiv contra Ungariei. În caz că nu învinge, va părăsi competiţia mai devreme decât ar fi anticipat oricine.Marţi se vor juca ultimele partide şi în grupele A şi C, după programul: Muntenegru - Slovenia şi Franţa - Danemarca (A), respectiv Serbia - Croaţia şi Olanda - Ungaria (C). Rezultatele vor stabili şi de aici echipele calificate în grupele principale.
Astfel, așa ar putea să arate cele două grupe principale:
  • Grupa principală 1: Danemarca, Franța, Muntenegru, Rusia, Suedia și Spania
  • Grupa principală 2: Croația, Ungaria, Serbia, Norvegia, Germania și România
România, rezultate consemnate până acum la CE:
  • România - Germania 19-22
  • România - Polonia 28-24
  • România - Norvegia 20-28
Grupa D, clasament:
  • 1 Norvegia 6 puncte (105-65)
  • 2 Germania 3 (66-83)
  • 3 România 2 (67-74)
  • 4 Polonia 1 (67-84)
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, pas mare spre grupele EHF European League
04/12/2022 LA 18:59