România încearcă să ajungă din nou la un Campionat Mondial de handbal masculin, după o pauză de 12 ani. În drum spre Polonia și Suedia 2023 trebuie să treacă însă de două adversare mai bine cotate, Macedonia de Nord, respectiv Cehia.
"Dubla" cu Macedonia de Nord se desfășoară în această săptămână, joi, de la ora 20:00 la Skopje (manșa tur) și sâmbătă, de la ora 18:00, în București (manșa retur).

România înfruntă Macedonia de Nord în primul tur, națională care înseamnă în primul rând Kiril Lazarov

Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20
Macedonia de Nord se identifică de aproape două decenii cu Kiril Lazarov, cel care a ținut-o, de altfel, în elită. La 41 de ani, interul dreapta continuă să joace la cel mai înalt nivel, la Nantes. Între timp, "tunarul" a devenit și selecționerul acestei reprezentative, postură din care a debutat la Campionatul European din ianuarie. Rezultatele nu au fost însă cele dorite, din moment ce Macedonia de Nord a terminat pe locul 22 din 24! Pentru meciurile cu România, antrenorul a convocat 21 de jucători, de pe plan intern, dar și din Germania, Franța, Islanda. Selecționerul Kiril Lazarov l-a inclus pe listă și pe jucătorul ... Kiril Lazarov!
Dar cine este, de fapt, "colosul" Macedoniei de Nord? Printre altele, a jucat la Zagreb, Veszprem, Ciudad Real, Atletico și Barcelona, înainte de a ajunge în 2017 la Nantes. Interesant este că timp de 4 ani, în perioada 2013-2017, a fost chiar elevul lui Xavier Pascual la FC Barcelona, iar împreună au și câștigat Liga Campionilor în 2015.
https://i.eurosport.com/2013/03/20/974267.jpg
Kiril Lazarov a fost o adevărată mașină de goluri, indiferent de cluburile la care a jucat, dar și la echipa națională. În două rânduri a fost golgheterul Ligii Campionilor, cu Veszprem și Zagreb. La Mondialul din 2009 a devenit deținătorul recordului de goluri marcate într-un turneu final (92). În 2015, el a a devenit și primul jucător din istoria Ligii Campionilor care a atins granița celor 1.000 de goluri.

Antrenorul Kiril Lazarov a întârziat la lot pentru că jucătorul Kiril Lazarov a jucat în PSG - Nantes

Kiril Lazarov este o adevărată legendă pentru handbalul din Macedonia de Nord, dar nu toate lucrurile par a fi puse foarte bine la punct în acest moment, el fiind și jucător activ în Franța la Nantes. În urmă cu 6 ani, la Campionatul European din Polonia, selecționata lui Lazarov doar jucător îl avea pe banca tehnică pe Danilo Brestovac, în postura de antrenor secund, care pregătea în paralel și Chambery. Acesta a fost nevoit să părăsească echipa națională chiar în mijlocul turneului final, din cauza obligațiilor de club!
"Atunci la Cracovia nimănui nu i-a păsat, dar cumva situația a fost acoperită, iar importanța plecării a fost minimizată, pentru a nu strica atmosfera din echipa națională înaintea duelurilor importante, care urmau pentru calificările pentru Jocurile Olimpice. Și munca a mers așa cum a mers... (n.r. Macedonia de Nord nu s-a calificat la Rio 2016)", a menționat 24rakomet.mk.
De ce a fost amintit acest episod? Pentru că selecționerul Kiril Lazarov a ratat acum prima întâlnire cu lotul și începerea pregătirilor înainte de "dubla" cu România. Starul Macedoniei de Nord a jucat în weekend în derby-ul PSG – Nantes, în care a și marcat 3 goluri. El a ajuns la echipa națională cu 3 zile înaintea meciului tur de la Skopje. Poate nimic neobișnuit când se adună internaționalii, așa este întotdeauna, cei din campionatele străine se alătură mereu ultimii. Doar că acum Kiril Lazarov este antrenorul principal.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
01/07/2022 LA 13:26
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
01/07/2022 LA 09:56