Japonia a surclasat România destul de clar iar combinațiile rapide ale gazdelor au năucit apărarea noastră, care nu a putut face față ritmului. Nici în atac nu am stat mai bine, iar jucătoarele noastre au aruncat pe lângă, de multe ori din poziții ideale.
Așadar, România încheie grupa principală de la Campionatul Mondial fără niciun punct acumulat și cu cea mai grea înfrângere de la acest turneu, chiar în fața cele mai slab cotate echipe din grupa noastră.
https://i.eurosport.com/2019/12/06/2731120.jpg
Handbal
CSM București pierde la Brest, 21-24, și-și ia adio de la calificarea directă în sferturi
IERI LA 21:50

România are în continuare șanse să ajungă la Jocurile Olimpice

Naționala noastră nu s-a putut clasa pe locurile 5-8 la acest turneu, performanță care le-ar fi putut aduce Cristinei Neagu și colegelor sale foarte multe beneficii. România ar fi fost repartizată în urna a doua la grupele din turneul preolimpic și ar fi avut posibilitatea să întâlnesacă o singură echipă din Europa, ceea ce reprezenta un scenariu excelent.
În ciuda performanței modeste de la Campionatul Mondial, România are în continuare șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă trasesul va fi mult mai dificil. Locul 4 obținut la Euro 2018 le trimite deja pe „tricolore" în turneele preolimpice. Asta pentru că una dintre formațiile Rusia (locul 2 la Euro) și Olanda (locul 3 la Euro) se va clasa între primele 7 la Campionatul Mondial. Și cum Europa are în turneele preolimpice două locuri rezervate, atunci cu siguranță naționala noastră va fi acolo. Drumul României va fi însă mult mai greu, pentru că jucătoarele lui Ryde vor juca în compania a doua naționale extrem de puternice din Europa.

Clasamentul grupei 2 înaintea meciului Suediei cu Muntenegru

1. Rusia 10p (5 meciuri)
2. Spania 7p (5 meciuri)
3. Suedia 5p (4 meciuri)
4. Muntenegru 4p (4 meciuri)
5. Japonia 2p (5 meciuri)
6. România 0p (5 meciuri)
Handbal
România și-a aflat adversarele din prima fază a play-off-ului CM 2023
18/01/2022 LA 21:59
Handbal
Bubuie piața transferurilor în România! Ce mutări au mai făcut echipele din Liga Florilor
18/01/2022 LA 16:29