Cu mai puțin de 2 luni înaintea Campionatului Mondial din Spania, naționala feminină a luat startul în calificările pentru Campionatul European din 2022. În primul din cele două jocuri oficiale din această săptămână, tricolorele au avut un adversar facil pentru "încălzire", Insulele Feroe. Dar numai pe hârtie, pentru că în teren lucrurile au stat cu totul altfel.
În urmă cu 2 ani, România a trăit un adevărat coșmar cu aceeași selecționată, fiind condusă la pauză cu 12-11. În final, selecționata condusă atunci de Tomas Ryde a câștigat cu 25-20. Și atunci, dar și acum, prima reprezentativă nu s-a putut baza pe Cristina Neagu. Iar "durerile" din 2019 au fost destul de mari și la Mioveni, în această seară.
Liga Campionilor
CSM București termină la egalitate cu Bietigheim și rămâne neînvinsă în Liga Campionilor
ACUM 7 ORE

România – Insulele Feroe 26-19. Tricolorele s-au chinuit teribil 45 de minute cu un adversar din lumea a treia

Echipa condusă de pe margine de Adrian Vasile a început destul de tare, iar în primele 10 minute a marcat 8 goluri și a luat un avans de 5 goluri (8-3). Nimic nu anunța chinul ce avea să urmeze. Insulele Feroe nu au avut nimic de pierdut și au jucat cu multă determinare. Au alergat mai mult decât tricolorele, au plimbat mai bine și mai rapid mingea. De asemenea, la repliere au fost peste România, astfel că au echilibrat jocul, iar înainte de pauză au avut șansa egalării.
Tricolorele au plecat totuși în avantaj la pauză, cu 15-14, dar stupefacția a fost mare! Apărarea a fost destul de absentă, iar atacul a fost destul de static. În 20 de minute, România a marcat mai puțin decât a reușit în primele 10 minute.
În partea a doua, România a continuat să arate ca o echipă modestă, dar a reușit totuși să-și țină adversara la o diferență de 2-4 goluri. Crina Pintea a fost printre puținele jucătoare care și-au confirmat valoarea și pretențiile. Tot pivotul de la Gyor a fost handbalista care a spulberat toate emoțiile în minutul 54, când și-a ajutat echipa să se desprindă la 24-19.
În final, Insulele Feroe au obosit, iar România și-a trecut primele două puncte în grupa de calificare, din care mai fac parte Austria și Danemarca. Rezultat final: 26-19
Crina Pintea a fost principala marcatoare a echipei, cu 9 goluri, fiind secondată de Bianca Bazaliu, cu 6 goluri.
Următorul meci al naționalei feminine în calificările pentru Euro 2022 este duminică, în deplasare, cu Austria.
Handbal
Rapid, victorie mare în Liga Campionilor. Campioana României, pe 2 în grupă
ACUM 10 ORE
Liga Campionilor
Dinamo a scos un egal cu GOG, după o revenire spectaculoasă a băieților lui Xavi Pascual
22/09/2022 LA 18:26