Naționala feminină se află oarecum la o răscruce de drumuri. S-a calificat la Euro 2022 cu emoții, iar antrenorul Adrian Vasile nu are certitudinea că va fi păstrat și după 1 iulie. În mediul handbalistic s-a vehiculat varianta unei schimbări cu Florentin Pera, antrenor la CSKA Moscova în ultimul sezon..
''Din fericire, nu sunt acţiuni urgente ale lotului naţional feminin, aşa că avem timp să cântărim, să discutăm şi să găsim varianta optimă pentru naţionala feminină. Îmi doresc foarte mult şi cred foarte mult în valoarea românilor. Primele opţiuni vor fi antrenori români. Încerc să am discuţii cu toţi care doresc binele handbalului românesc. Vom ţine cont de toate părerile, dar decizia se va lua aici'', a precizat şeful FRH, citat de Agerpres.

România merge la Euro 2022 de handbal feminin cu un antrenor român. Ce și-ar dori Constantin Din

Handbal
S-au afișat urnele în Champions League. Unde au fost trimise cele trei echipe din România?
ACUM 20 ORE
Constantin Din a adăugat că are o relaţie bazată pe respect cu actualul selecţioner, Adrian Vasile, sub contract până la sfârșitul acestei luni: ''Ne-am întâlnit. Ce mă bucur foarte tare este că relaţia dintre mine şi Adi Vasile este bazată pe respect. Ne ştim de foarte multă vreme, îl consider un antrenor foarte bun, dar decizia finală pentru postul de antrenor la echipa naţională de fete nu este încă luată. Mi-aş dori să lucrez numai cu selecţioneri (fără echipă de club - n.r.)''.
În ce priveşte naţionala de seniori, președintele FRH aşteaptă de laXavier Pascual să se implice în reorganizarea handbalului masculin începând de la copii şi juniori: ''Am avut întâlniri cu domnul Pascual. Aşteptările mele sunt foarte mari.
Xavier Pascual are un contract în derulare, are o putere de muncă imensă. În discuţiile pe care le-am avut cu dânsul am încercat să stabilim anumiţi termeni. Eu cred foarte mult în valoarea lui şi vom începe împreună să reconstruim handbalul masculin de la nivel de juniori. Nu se va rezuma doar la calitatea de selecţioner. I-am cerut să se implice şi la nivel mai mic. Să facem un program de pregătire pentru tot handbalul masculin. Eu sunt optimist şi un pic norocos. Eu cred că veţi vedea rezultate şi la echipa naţională masculină. Dar obiectivul pe care îl voi cere lui Pascual este reconstrucţia handbalului masculin, plecând de la nivel de copii şi juniori. Dacă acest lucru se va întâmpla eu voi fi mulţumit''.
Handbal
România U20 la handbal feminin a învins Mexic la Campionatul Mondial. Dezamăgirea este însă mare
IERI LA 16:28
Handbal
CSM București a primit wild-card în Liga Campionilor!
27/06/2022 LA 10:09