În urmă cu 3 zile, România a pierdut la 7 goluri diferență în fața Danemarcei pe teren propriu, iar tricolorele nu au reușit prea multe nici în returul de la Odense. Fără Cristina Neagu, care nu a făcut deplasarea în Danemarca, jucătoarele lui Adi Vasile au făcut pe alocuri un meci decent contra nordicelor, dar în niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei.
Diferența s-a făcut în startul celor două reprize. După ce România a marcat primul gol al meciului, danezele au înscris de 5 ori consecutiv și apoi au controlat ostilitățile ca o mare echipă. La pauză a fost 13-10, dar diferența a crscut din nou în debutul părții secunde, danezele ajungând să conducă și la 8 goluri (24-16).
Pe final, tricolorele au mai recuperat puțin, dar a fost în zadar, Danemraca impunându-se clar, scor 32-27.
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
ACUM 18 MINUTE
Citește și:

România tremură pentru calificarea la Campionatul European

Cele mai bune marcatoare ale României au fost Crina Pintea (7 goluri din 8 aruncări) și Sorina Tîrcă (7 goluri din 10 aruncări). La daneze a excelat Christina Jorgensen (7 goluri din 9 aruncări), dar și portarul Rebecca Reinhardh, care a avut un procentaj al mingilor apărate de 26%, ceva mai bun decât al celor două jucătoare dintre buturile noastre: Daciana Hosu (24%) și Cristina Ciucă (23%).
În urma rezultatului de azi, Danemarca a obținut matematic calificarea la turneul final din noiembrie, iar România are mari emoții, deoarece Austria are în acest moment două punte peste tricolore (la ora redactării acestui articol Austria conduce cu 18-12 pe Insulele Feroe, deci victoria este 99,9% sigură).
Pentru a obține calificarea, România trebuie să învingă Austria în duelul din aprilie (în tur a fost egal, 33-33) și să spere că Danemarca își va respecta blazonul și nu va ceda puncte în fața Austriei. Doar în aceste condiții, România va fi prezentă la turneul final, evident, dacă va câștiga și duelul cu Insulele Feroe, care ar trebui să fie o formalitate.
Campionatul European de handbal va avea loc în perioada 4-20 noiembrie și va fi organizat în premieră în 3 țări: Muntenegru, Macedonia de Nord și Slovenia.
Sursa Foto: ehf.com
Handbal
Ramona Farcău: "Nu sunt adepta forțării copiilor, pentru a obține niște rezultate mincinoase"
ACUM 4 ORE
Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
IERI LA 18:16