Naționala U20 a României la handbal feminin și-a început azi parcursul în faza a doua a Campionatului Mondial de tineret din Slovenia. Nu însă în turneul pe care îl gândise și îl antrenase în ultimele săptămâni, pentru locurile 1-16, ci în întrecerea de clasament pentru locurile 17-32, cunoscută și Cupa Președintelui.
Selecționata condusă de Horațiu Pașca a ajuns în acest punct, deși a avut o grupă mai mult decât accesibilă în prima săptămână, cu Angola, Lituania și Cehia. Primele două națiuni au avansat la un nivel superior. România a terminat pe locul 3, după o înfrângere neașteptată în jocul decisiv cu Cehia, cu 32-25. Un eșec la 6 goluri diferență i-ar fi fost suficient, dar delegația tricoloră a dezamăgit.
Handbal
Naționala României de handbal feminin are un nou selecționer: Florentin Pera
ACUM 11 ORE

România U20 la handbal feminin a învins Mexic la Campionatul Mondial

Astfel, România își continuă competiția cu două meciuri contra Mexicului și statului Chile, mai degrabă adversari exotici în handbalul feminin. Iar primul joc a confirmat acest lucru.
Selecționata U20 a învins Mexic cu 39-18, după ce la pauză scorul a fost 21-10. Alexandra Gabriela Dumitraşcu a fost principala marcatoare, cu 9 goluri. Marţi, România va întâlni reprezentativa Chile, în ultimul său meci din grupă.
Tricolorele vor termina în zona locurilor 17-20 la Campionatul Mondial din Slovenia, cea mai slabă clasare dintre cele 15 prezențe. În urmă cu 10 ani, România înregistra cel mai slab rezultat la un Mondial de tineret, locul 13.
Handbal
Mulți arbitri de handbal au picat testele la examenul anual! "A fost teroare, au fost amenințări"
IERI LA 11:24
Handbal
Dinamo și Steaua sunt neînvinse în amicale. Toate rezultatele meciurilor de pregătire
07/08/2022 LA 13:27