Adrian Vasile, antrenorul de la CSM București și secundul lui Per Johansson de la Naționala de handbal a Muntenegrului, este fără îndoială tehnicianul momentului în handbalul românesc. Adrian Vasile a reușit să le readucă pe linia de plutire pe fetele de la CSM București după un început de sezon ratat sub comanda lui Tomas Ryde și reprezintă una dintre soluții pentru a prelua echipa națională de handbal a României.
Echipa femininăde handbal a României a fost învinsă în ultimul meci din cadrul grupei principale II la Campionatul Mondial de către Japonia și a încheiat grupa pe ultimul loc, fără nicio victorie și făcă niciun punct și pe locul 12 competiția. De partea cealaltă, Muntenegru a terminat competiția pe locul 5. Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România va trebui să treacă de Norvegia, Muntenegru și Coreea de Nord.

La turneul preolimpic, tot cu Tomas Ryde

Campionatul European
Acuzații de non-combat la Europeanul de handbal: "Se pare că le place să joace împotriva noastră"
ACUM 8 ORE
România va întâlni pe 20 martie Coreea de Nord, pe 21 de martie va da peste Norvegia, iar pe 22 martie peste Muntenegru. Adrian Vasile a declarat că este imposibil să fie pe banca României la aceste trei meciuri: “Să fiu eu selecționerul României? Iese din discuție! Eu am contract cu Naționala Muntenegrului până pe 31 decembrie 2020, Tomas Ryde are și el contract cu România, deci nu există șansa ca eu să fiu pe banca României la turneul preolimpic”, a spus Adrian Vasile pentru Eurosport.
https://i.eurosport.com/2019/10/03/2688910.jpg
Totuși, dacă Tomas Ryde nu reușește să califice Naționala României la Jocurile Olimpice din 2020, postul suedezului este în pericol. Adrian Vasile a mărturisit de curând că echipa națională nu se refuză, mai ales când este vorba despre propria țară, iar că sentimentul de a antrena România nu se compară cu experiența de la altă primă reprezentativă.
Datorită locului 4 obţinut în 2018 la Campionatul European, România va evolua la turneele preolimpice. Turneele preolimpice vor avea loc între 19-22 martie 2020, iar primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020.
Handbal
EXCLUSIV. Costică Buceschi a plecat de la Kastamonu. Va fi noul antrenor de la Gloria Buzău?
ACUM 9 ORE
Handbal
Dinamo, un nou transfer de marcă la handbal! Un internațional ucrainean vine în Ștefan cel Mare
ACUM 13 ORE