Cele trei handbaliste de națională au fost notificate de ANAD pentru că au utilizat un tratament interzis. Federația le-a scos din lotul pentru Mondialul din Japonia. Selecționerul Ryde a fost nevoit să cheme alte trei jucătoare cu 24 de ore înaintea plecării către Asia. Lipsa de reacție a Federației este de neînțeles, mai ales că timpul este foarte scurt.

Riscă o suspendare uriașă

Conform regulamentului WADA în vigoare, jucătoarele pot fi suspendate până la 4 ani. Șansa celor trei este să colaboreze cu cei din comisie și ar putea să primească și o sancțiune mult mai mică, chiar și de 6 luni.
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
Clubul din Brașov nu înțelege cu ce a greșit. Directorul clubului CSM Corona Braşov, Liviu Dragomir spune că va face totul pentru a demonstra că procedura de care au beneficiat handbalistele a fost făcută ca formă de recuperare medicală, nicidecum de a creşte performanţele sportive
Decizia de a se face acest tratament a fost luată după s-a discutat atât cu clinica respectivă cât şi cu medicul echipei şi după ce ni s-au dat asigurări că procedura nu este interzisă. Suspiciunea care planează asupra noastră este foarte gravă iar implicaţiile sunt foarte mari, din acest motiv trebuie să facem totul pentrtu a demonstra că suspiciunile sunt nejustificate. Clubul Corona nu şi-a dorit altceva decât să asigure condiţii bune din toate punctele de vedere şi implicit şi de recuperare medicală pentru sportivele secţiei de handbal, care acumulaseră o stare de oboseală şi aveau afecţiuni mai vechi. Se tot vorbeşte de faptul că procedura de manipulare a sângelui este interzisă, lucru pe care noi nu l-am făcut. Mai mult, în legislaţia antidoping din România pe care am studiat-o, este stipulat foarte clar ce inseamnă manipulare fizică şi chimică iar procedura de care fetele au beneficiat fetele nu se încadreaza aici

Medicul dispărut

Medicul Coronei Brașov, aflat în epicentrul scandalului din handbal, respins de Viitorul Constanța pentru că nu a avut actele în regulă, scrie Prosport.
În urmă cu 2 ani, Antonina Skorobogatchenko a fost depistată pozitiv cu meldonium. Atunci, naționala de tineret a Rusiei a fost deposedată de medalia cucerită la Europene.
Corona Brașov s-a calificat în grupele Cupei EHF cu cele trei jucătoare în teren. De asemenea, clubul se află pe locul 2 în Liga Națională.
https://i.eurosport.com/2019/11/19/2720019.jpg

Laslo și Bazaliu au dat din nou probe de sânge

Cristina Laslo și Bianca Bazaliu, două dintre cele 3 jucătoare notificate de ANAD (Agenția Națională Anti-Doping) s-a prezentat astăzi la sediul instituției. Tot lotul Coronei este suspectat că a apelat în masă la o tratamentul cu laser intravenos, terapie interzisă clar de regulamentul WADA (Agenția Mondială Anti-Doping).
După ce au ajuns la hotelul unde este cazată reprezentativa antrenată de Tomas Ryde, trimișii ANAD au prelevat probe de la 6 jucătoare. Două au fost indicate în mod direct, e vorba despre Daria Bucur și Eliza Buceschi, de la Corona Brașov, care însă n-au fost notificate ca și colegele lor. Bucur și Buceschi au fost oferit probe de sânge și urină.
Apoi, prin tragerea la sorți, din restul lotului, au fost testate alte 4 handbaliste, cărora li s-au luat doar probe de urină, anunță GSP.

COSR monitorizează situația

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Nihai Covaliu nu este în țară, dar urmărește atent situația de la naționala de handbal fete.
Comitetul Olimpic și Sportiv Român susține performanța și un sport curat. Deocamdată, handbalistele care au fost notificate de ANAD sunt suspecte. Există etape care trebuie respectate, iar orice comentariu al nostru poate influența. Nu o vom face, avem însă încredere că cei implicați vor face lumină în acest caz din toate punctele de vedere. Ceea ce este îngrijorător pentru noi este: cât și cum a fost influențată atmosfera în cadrul echipei naționale de handbal care pleacă la Campionatele Mondiale din Japonia, competiție care știți că dă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo!, a declarat Covaliu pentru GSP.
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
07/12/2021 LA 12:40