De MARIAN URSESCU
La Turneul Final de junioare 4, care se desfășoara la Timișoara, în aceste zile, a izbucnit un scandal monstru. O echipă a fost scoasă practic din competiție!
Este de vorba despre ACS Lucian Bute Galați, clubul campionului mondial de box, Lucian Bute! Ce s-a întâmplat de fapt?
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
IERI LA 16:20

Povestea caraghioasă spusă printre lacrimi

Antrenoarea echipei, fostul mare portar Dana Goldic, care a îmbrăcat în trecut și tricoul naționalei României, a povestit cu lacrimi în ochi ce s-a întâmplat. ”Joi, în prima zi a competiției am jucat două partide. Am câștigat cu echipa din Pitești, 21-11, și cu cea din Sibiu, 28-21. Vineri am bătut și echipa gazdă, din Timișoara, 28-20, și ne pregăteam practic de semifinale. Numai că, spre stupoarea tuturor, am fost anunțați după primele două întâlniri, că vom pierde meciurile cu 10-0! Motivul? Am folosit o fată care nu avea trecută viza medicală pe carnetul de joc”, a declarat Dana Goldic.
Micuța Georgia Sbârnea a fost în centrul scandalului. Ea a avut viza medicală trecută pe o adeverință medicală. Arbitrii primelor două meciuri, dar și observatorul Constantin Milcu din Drobeta Turnu Severin, i-au dat voie să joace, nu au considerat nimic în neregulă.
”După ce foile de joc au fost închise, rezultatele omologate, a venit domnul observator să ne anunțe că de fapt pierdem meciurile! Ni s-a făcut o mare nedreptate. Nu se poate așa ceva, fetițele plâng pentru că au văzut că aveau șanse la medalii. Și toată munca de un an s-a dus”, a adăugat Dana Goldic. Președintele clubului, Relu Trifan a spus că totul s-a făcut pentru a avantaja echipa din Pitești. ”Domnul Milcu l-a sunat pe șeful observatorilor, domnul Gheorghe Bejinariu, care este din Pitești. Am înțeles că i s-a transmis să ni se dea meciuri pierdute”, a povestit și Relu Trifan.
Inițial, pe siteul FRH au apărut rezultatele meciurilor cu care se încheiaseră meciurile. Numai că, la mai mult de 24 de ore de la terminarea jocurilor, în urma sesizării făcute de observatorul Constantin Milcu, ACS Lucian Bute Galați a pierdut meciurile, la masa verde!

"Noi am fost dați afară, dar să se facă dreptate!"

Oficialii din Galați au fost la Medicina Sportivă din Timișoara și pe baza adeverinței medicale, fetiței în cauză i s-a pus și viza medicală pe carnetul de joc. ”Dacă ne spuneau de la început că nu avem voie să o folosim, jucam fără ea, așa cum s-a întâmplat în meciul trei, dar nu știu ce s-a urmărit. Am fost dați afară din competiție, e dureros, nu se mai poate face nimic, dar măcar să se facă dreptate. Am fost sportivă și, când ești nedreptățită de sistem, simți o mare durere”, a precizat Dana Goldic, portarul care a jucat până la 46 de ani în Liga Națională!

Observatorul trimis acasă

Federația a intervenit, dar prea târziu. Observatorul Constantin Milcu a fost trimis acasă, dar ACS Lucian Bute Galați a ratat șansa la o medalie. Lacrimile acelor fetițe vor rămâne mult timp în ochii antrenoarei Dana Goldic. ”Ce să le spui unor fetițe care-ți cer să le faci dreptate, iar tu nu poți face nimic?”, întreabă Dana Goldic.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
IERI LA 13:26
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
IERI LA 09:56