UPDATE
CSM București a intrat la pauză cu un avantaj de un gol în fața celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, în urma unei reprize în care cele 2 formații s-au perindat la conducere. Vâlcencele au început mai bine și au avut și 2 goluri avans, dar CSM a revenit și pe finalul primei părți a preluat conducerea. Cristina Neagu de la CSM (6 goluri) și Cristina Florică de la Vâlcea (5 goluri) au fost cele mai bune marcatoare în prima parte.
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
ACUM 5 ORE
În repriza secundă, CSM și-a mărit avansul și avea 5 goluri în plus cu un sfert de oră înainte de final. Vâlcencele au încercat să revină, dar experineța mai mare a echipei lui Adi Vasile și-a spus cuvântul și diferența pe tabelă a continuat să crească. CSM s-a impus în final cu 33-24 și calificarea în sferturile de finală a devenit o formalitate.
Așadar, cu o Cristina Neagu în mare formă, CSM a tranșat partida în partea secundă și numai o minune mai poate schimba soarta calificării. Neagu a fost cea mai bună marcatoare a formației din capitală, cu 13 goluri.
Știrea inițială
Pentru prima dată în istorie, 2 echipe românești se înfruntă în cea mai importantă competiție intercluburi din handbalul feminin. Pandemia a perturbat programul din faza grupelor Champions League astfel că ultimele meciuri nu s-au mai disputat. CSM București a încheiat pe locul 3 prima grupă, iar SCM Râmnicu Vâlcea s-a clasat a 6-a în cea de-a 2-a, astfel că se vor duela în optimi.
Cele 2 echipe au dezvoltat o mare rivalitate internă în ultimii ani, iar acum o vor duce și pe plan european. Ultima întâlnire directă dintre cele 2 formații a avut loc acum 16 zile, în campionat, CSM București câștigând cu 27-22 și asigurându-și practic titlul de campioană. Vâlcea a câștigat însă cu 22-19 la începutul acestui sezon împotriva CSM-ului, adjudecându-și astfel Cupa și Supercupa României.
Astăzi va avea loc partida tur, urmând ca săptămâna viitoare să se dispute returul. Echipa care va câștiga dubla manșă va juca pentru un loc în Final 4 cu învingătoarea duelului dintre CSKA Moscova și Krim Ljubljana.

SCM Râmnicu Vâlcea-CSM București | Declaraíile celor 2 antrenori

Florentin Pera și Adrian Vasile au admis că meciul va fi unul extre de disputat, scoțând în evidență valoarea adversarului.
"Întâlnim o echipă foarte valoroasă, cu jucătoare experimentate. Le cunoaștem foarte bine, în ultimele trei sezoane am jucat 9 partide. În primul rând, va trebui să eliminăm din greșelile pe care le-am făcut în faza de atac. De asemenea, în faza de apărare vom avea nevoie de o mobilizare exemplară, o mobilitate și agresivitate în sensul bun al cuvântului care să ne dea încredere. Apărarea a fost atu-ul nostru în ultimele sezoane, poate să fie și de această dată cartea câștigătoare.", a declarat Florentin Pera, antrenorul v\lcencelor, citat de prosport.ro.
Adrian Vasile, care tocmai a confirmat că va rămâne la CSM și în sezonul viitor, a fost foarte prudent și a spus că elevele sale trebuie să uite meciul câștigat acum 2 săptămâni și jumătate, deoarece aceste 2 întâlniri vor fi diferite: "Cred că fiecare meci are o poveste diferită. Chiar dacă sunt același ingrediente, poate exista un alt tip de desfășurare al unui joc. Cred că pentru această poveste diferită din spatele oricărui meci trebuie să fim foarte pregătiți".
Handbal
Schimb de jucătoare între CSM București și Gyor!
24/05/2022 LA 09:17
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
22/05/2022 LA 15:36